Alle winnaars van Skiteam Nieuwegein van de Kids Cup
Alle winnaars van Skiteam Nieuwegein van de Kids Cup Ouders van Skiteam Nieuwegein

Een spannende finale van de Kids Cup Alpine skiën slalom voor Skiteam Nieuwegein

Sport Ingezonden

Zaterdag 23 maart was de Finale van de Kids Cup Alpine skiën slalom. De Kids Cup is een aparte wedstrijd waar drie dagen worden georganiseerd waarop de deelnemers 2 wedstrijden moeten skiën. De finale was bij de skibaan Il Primo in de duinen van Bergen aan Zee. De jonge skiërs van Skiteam Nieuwegein hebben het weer uitstekend gedaan.

In de eerste wedstrijd won bij de meisjes onder 8 jaar Elena Stekelenburg uit Nieuwegein de zilveren medaille en Fien Reijmers uit Vlist de bronzen medaille. Puck van Grootheest  uit IJsselstein miste een paaltje en werd daardoor gediskwalificeerd voor de 1e wedstrijd. In wedstrijd 2 won Puck van Grootheest uit IJsselstein de zilveren medaille en Fien Reijmers uit Vlist de bronzen medaille en eindigde Elena Stekelenburg  uit Nieuwegein op de 4e plaats. Bij de jongens onder 8 won Thijs Stekelenburg uit Nieuwegein in de 1e en 2e wedstrijd de gouden medaille. Casper Hoekstra uit Utrecht werd in de 1e en 2e wedstrijd vierde dus net niet op het podium.

Bij de meisjes onder 12 werd Isabel Hoekstra uit Utrecht in de 1e en de 2e wedstrijd vijfde. Britte van Essen uit De Meern werd in de 1e wedstrijd 7e en in de 2e wedstrijd eindigde ze op de 8e plaats. Bij de jongens onder 12 won Dean Langerak uit Alphen aan de Rijn in de 1e wedstrijd de zilveren medaille en in de 2e wedstrijd werd hij 6e. Bram Delen uit Houten werd jammer genoeg in wedstrijd 1 en wedstrijd 2 gediskwalificeerd omdat hij de slalom niet correct aflegde.

Bij de meisjes onder 14 won Jeanne Geelkerken in de 1e en de 2e wedstrijd een mooie bronzen medaille. Bij de dames JSM won Ema Topolnjak uit Nieuwegein een mooie 5e plaats in de 1e wedstrijd en werd 6e in de 2e wedstrijd.

Omdat dit de laatste was van de 3 competitie dagen van de Kids Cup mogen de volgende skiërs van Skiteam Nieuwegein feliciteren met hun eind positie:

Puck van Grootheest uit IJsselstein overall 1e geworden bij de meisjes onder 8 jaar. Elena Stekelenburg uit Nieuwegein  overall 2e geworden bij de meisjes onder de 8 jaar. Thijs Stekelenburg uit Nieuwegein met grote overmacht 1e overall geworden bij de jongens onder de 8 jaar. Casper Hoekstra uit Utrecht werd 4e overall bij de jongens onder de 8 jaar. Isabel Hoekstra uit Utrecht is bij de meisjes onder 12 jaar overall 1e geworden, dat was heel spannend want het verschil in punten tussen nummer 1 en 2 was zeer klein. Bram Delen uit Houten is overall 5e geworden bij de jongens onder de 12 jaar. Jeanne Geelkerken uit Montfoort is overall 3e geworden bij de meisjes onder 14. Dit is extra knap omdat dit het eerste jaar was dat ze mee deed met de lange palen slalom. Indy Van Zijl uit Harmelen is overall 4e geworden bij de JSM dames. Weer veel podium plaatsen voor Skiteam Nieuwegein. Vinden uw kinderen skiën ook heel leuk en zouden ze ook mee willen doen met wedstrijden, geef dat dan aan bij Skipiste Nieuwegein dan worden ze uitgenodigd om een keer te laten zien wat ze kunnen. Kinderen vanaf 6 jaar mogen meedoen met de wedstrijdsport Alpine skiën slalom