Afbeelding

Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park

Gemeente

UTRECHT > De gemeente Utrecht wil de recreatiemogelijkheden in het NedereindsePark verbeteren en nieuwe natuur aanleggen. In het gebied rond de Nedereindse Plas recreëren veel mensen. De gemeente wil dat zij nog meer van het gebied kunnen genieten.Bewoners, ondernemers en recreanten uit Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein konden vorig jaar meedenken over de inrichting van het park. Met deze ideeën heeft de gemeente Utrecht verbeteringen in het park gedaan eneen nieuw toekomstbeeld gemaakt. 

Inloopbijeenkomst 13 mei

Op 13 mei organiseert gemeente Utrecht een inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld voorhet Nederlandse Park. Bezoekers van het park en bewoners van IJsselstein, Nieuwegein en Utrechtzijn welkom tussen 17 en 20 uur in het Cultuurcentrum De Partner Nieuwegein en kunnen reageren op het plan. 

Verbeteringen Nedereindse Park

Met de ideeën en reacties die de gemeente vorig jaar ophaalden zijn al verbeteringen in het park doorgevoerd. Er zijn welkomstborden,picknicktafels, bankjes, prullenbakken en fietsenrekken geplaatst. Ook is het mountainbikeparcours vernieuwd. Het parcours is compacter en geschikt gemaakt voor zowel beginnende als meer ervaren mountainbikers. Door de duidelijke markering is het parcours nu aantrekkelijker en veiliger. 

Het Nedereindse Park
Het Nedereindse Park is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. In dit gebied rond de Nedereindse Plas fietsen, wandelen of sporten veel mensen. De gemeente Utrecht wil het gebied optimaliseren zodat mensen nog meer van het gebied kunnen genieten, bijvoorbeeld door de natuur te verbeteren en de mogelijkheden voor sport, bewegen en recreatie uit te breiden. Het Nedereindse Park ligt in de polder Rijnenburg. In dit gebied onderzoekt de gemeente Utrecht de mogelijkheden om er een nieuwe complete stadswijk te bouwen met 22.000 tot 25.000 woningen. Als de plannen werkelijkheid worden, gebeurt dat niet voor 2035.

Zonne-eilanden op de Nedereindse plas

Ook wil de gemeente op het oostelijke deel van de plas zonne-eilanden leggen. Omwonenden zijn al eerder betrokken bij dit plan. De plas is kansrijk voor het opwekken van schone energie. Dit blijkt uit de onlangs verschenen concept beleidsnota ‘Opwek van schone energie in Utrecht’, die tot en met 31 mei ter inzage ligt. De gemeenteraad besluit later definitief over de nota. De komende tijd worden de plannen voor zonne-eilanden op de oostelijke plas verder onderzocht.

Samenwerking

De gemeente Utrecht werkt bij het verbeteren van het Nedereindse Park samen met de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Ook de provincie Utrecht helpt mee. Onderling worden erafspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van het gebied.

Advies voor juiste opleiding en baan.
De weg naar de juiste opleiding en beroepskeuze, advies en coaching van Ton Creemers Ondernemend
THE GPS op het NK in Eemnes
Dansteam Beatz Dance Studio naar het Wereld Kampioenschap Street Dance Sport
Afbeelding
Senioren Leidsche Rijn organiseert een themamiddag Computerveiligheid Gemeente
Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Afbeelding
Roodborstje broedt in Vleutense politiehelm Nieuws
Afbeelding
Waterschap start verhogen de Derde Bedijking West in Mijdrecht Nieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Het gebied rond de Hindersteinlaan
Omwonenden ingelicht over ontwikkelingen Hindersteinlaan met nieuwe school en appartementen Nieuws
Afbeelding
Open dag dierenweide De Kraal op 25 mei! Lezersnieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
V.l.n.r. Harry Leemkuil, John Sweerman en John Bulthuis.
John Sweerman Clubkampioen 2024 Biljartvereniging De Meern Sport