Afbeelding

Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel

Vrije tijd

LOENERSLOOT > Op maandag 20 mei is Kasteel Loenersloot in dat dorp op de jaarlijkse landelijke Dag van het Kasteel weer te bezichtigen. Bezoekers zijn van harte welkom op 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur. Elk uur kunt u de vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren met uitzicht tot Utrecht toe geheel op eigen gelegenheid bekijken (geen rondleiding). Er is ieder uur prachtige muziek. Ook is een speurtocht in het kasteel te volgen. Kinderen kunnen geschminkt worden. In en om het slot is verder veel te doen!

Reserveren

De toegangsprijs is € 6,00. Beschermers (leden) van Utrechts Landschap betalen € 3,00. Kinderen t/m 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Reserveren (aanbevolen!) kan via www.utrechtslandschap.nl/dagvanhet kasteel. Kiest u één van de hierboven aangegeven uren. Op de dag zelf kan men zich nog bij de tent (kassa) aan de oprijlaan aanmelden. U kunt daar pinnen.

Parkrondleiding

Om 12.30, 13.45 en 16.00 uur is er een parkrondleiding. Een rondleiding kost € 5,00, voor beschermers € 3,00. Kinderen gaan gratis mee. Reserveert u ook a.u.b, want de rondleidingen zijn snel vol. De boswachter zelf o.a. leidt rond. En .. er is een kluizenaar bij de hermitage gesignaleerd!

In en rond het kasteel

In het slot, beheerd door Utrechts Landschap, zijn op 20 mei fraaie prenten van het vroegere kasteel en bewoners tentoongesteld. Elk uur worden video’s vertoond. Eén gaat over de laatste kleurrijke bewoonster, barones M. van Nagell -Martini Buys. Er is ook een film uit 1988, met die barones zelf in levende lijve. Op de bel-etage is het personeel van het kasteel op deze dag druk in de weer! Kinderen kunnen op de oprijlaan blikgooien, steltlopen, zaklopen e.d. en zich laten schminken.

Elk uur miniconcerten: op de tafelpiano

Kaoru Iwamura, professioneel pianofortebespeelster, geeft elk uur op de geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 (in bruikleen van Museum Geelvinck) een mini-concert met werken van bekende componisten!

Informatie over kasteel en park Op www.kasteelloenersloot.nl staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel. Na de grote verbouwing tot een zomerverblijf 250 jaar geleden is het in 18e-eeuwse stijl ingericht, met behoud van middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen. Op die site staat ook informatie over het, zeker in deze tijd, prachtige park. Op vrijdag en zaterdag zijn er rondleidingen in het kasteel, op zaterdag in het park.

Horeca, parkeren

Op de oprijlaan is voor deze dag een aantrekkelijke horecagelegenheid ingericht. Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale gratis kasteel-parkeerplaats, op 10 minuten lopen van het kasteel. Medewerkers wijzen de weg. Welkom op 20 mei!

Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd
Afbeelding
GCM Wandeltocht 17 mei bij het 50-jarig bestaan van het gezondheidscentrum Lezersnieuws
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend