Afbeelding

Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau’s allemaal goed bezet

Gemeente

STICHTSE VECHT > De voorbereidingen voor de verkiezingen op 6 juni zijn in volle gang

Er zijn 34 stembureaus, minimaal één per kern. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Tot op heden hebben 430 vrijwilligers zich aangemeld. Voor donderdag zijn er 272 vrijwilligers nodig (drie stembureauleden en één voorzitter per stembureau) en voor vrijdag zijn er 100 vrijwilligers nodig. Hiermee zijn alle stembureaus op donderdag en de teltafels op vrijdag goed bezet.  ’De verwachting is dat er vooralsnog geen extra beroep op de inzet van eigen medewerkers gedaan hoeft te worden. “We werken aan een reservelijst met stembureauleden. De indeling voor alle stembureaus is afgerond. De voorzitters, stembureauleden en telleiders worden goed voorbereid op de verkiezingen, het stemproces en de telmethode door middel van een e-learning medio april’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In de week van 29 april worden de stempassen bezorgd. De kandidatenlijsten worden in de week van 27 mei huis-aan-huis bezorgd. Alle stemgerechtigde inwoners ontvangen bij hun stempas een brief van de burgmeester met daarin een oproep om te gaan stemmen. Voor de jongeren in de leeftijdscategorie tussen 18 en 27 jaar wordt door middel van een brief extra aandacht voor deze verkiezingen gevraagd. Ook bij deze verkiezingen zal vanuit de landelijke overheid campagne gevoerd worden om de opkomst bij de verkiezingen te verhogen. Waar mogelijk wordt hierbij aangesloten. 

Voor de opkomstbevordering worden twaalf trotterborden geplaatst. De borden worden geplaatst op dezelfde locaties als tijdens de vorige verkiezingen. Vanzelfsprekend is bij de keuze van de locaties ook rekening gehouden met (verkeers-) veiligheidsaspecten. Op de borden staat een oproep om te gaan stemmen op donderdag 6 juni voor het Europees Parlement, de link naar de website en de hashtag #ElkeStemTeltInStichtseVecht. Op deze borden kunnen geen posters worden geplakt. 

Op donderdagavond 6 juni worden vanaf 21.00 uur de uitgebrachte stemmen op partijniveau geteld. Op vrijdag 7 juni worden vanaf 9.00 uur de stemmen op kandidaatsniveau geteld in de OVVO hal. Ook deze keer wordt gebruik gemaakt van een speciale telmethode. De voorzitters van de stembureaus, telleiders, proces-verbaal invullers en controleurs volgen vooraf een training over deze telmethode zodat zij zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op hun taak. Niet in alle landen van de Europese Unie worden deze verkiezingen op 6 juni gehouden. De definitieve uitslagen worden daarom op maandag 10 juni bekend gemaakt.

Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
Ontwerp Reigerskamp
Wijkpark Maarssenbroek krijgt opknapbeurt Nieuws
Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws