Brand

BREUKELEN > Het onderzoek van brandweer en politie naar de brand vorige week in Loetje en een zorgboerderij in Breukelen heeft nog niets opgeleverd. Naar de oorzaak is het nog steeds gissen. De meeste bewoners van de Amerpoort zijn weer thuis.


Buitenplaatsen

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum organiseert regelmatig themarondwandelingen met gids die starten bij het museum. Op zaterdag 20 april om 13.30 uur is er een rondleiding met als thema ‘Buitenplaatsen in Maarssendorp’. Vanaf 1600 vestigden de eerste rijke Amsterdamse kooplieden zich in de Vechtstreek. De komst van de Amsterdamse kooplieden had grote invloed op de ontwikkeling van Maarssen. Hofsteden werden omgebouwd tot buitenplaatsen met koetshuizen, oranjerieën, theekoepels en tuinen. In het wandelgebied ontstonden zeventien buitenplaatsen, nu zijn er daar nog acht van over. De gidsen laten u veel zien en vertellen uitgebreid over de ontwikkeling van de buitenplaatsen in dit gebied én hun bewoners. U gaat o.a. kennismaken met de grote buitenplaatsen zoals Vechtoever, Goudestein en Doornburgh. U wandelt door het historisch centrum van Maarssen, maar zult ook ervaren dat Maarssen beschikt over een schilderachtige groenstrook. De rondleiding op 20 april om 13.30 uur zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur, dus van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro p.p. 


Skiën

REGIO > Zaterdag 23 maart was de Finale van de Kids Cup Alpine skiën slalom. De Kids Cup is een aparte wedstrijd waarvoor drie dagen worden georganiseerd waarop de deelnemers 2 wedstrijden moeten skiën. De finale was bij de skibaan Il Primo in de duinen van Bergen aan Zee. De jonge skiërs van Skiteam Nieuwegein hebben het weer uitstekend gedaan. Kijk voor alle resultaten en foto's van deelnemers uit de regio 

op www.varnws.nl bij Sport


Hoop

BREUKELEN > Op maandag 8 april van 20.00 tot 21.30 uur is Rikko Voorberg in de Pauluskerk in Breukelen. De theoloog en activist gaat praten  over de Kracht van HOOP. Aan de grenzen van Europa, op de pleinen van de steden van Nederland, op een festivalterrein in Zeewolde en in dagelijkse vroege-ochtendpodcasts werkt Rikko Voorberg aan hoop. Hoop tegen de klippen op, hoop die soms de bodem wordt ingeslagen en soms tot ongedacht grote resultaten leidt. Hij is opgeleid tot dominee,maar van preken op kansels kwam het nauwelijks. Zijn rol is vooral in het publieke domein, op zoek naar nieuwe betekenissen van de christelijke spiritualiteit voor mensen in het nauw, voor mensen in rouw en voor mensen die, gevlucht voor oorlog, honger of uitzichtloosheid, heil zoeken in Europa en tegen harde muren oplopen. In zijn bijdrage zal hij zijn vaste adagium, een citaat dat waarschijnlijk afkomstig is van Augustinus, uitwerken.