Afbeelding

‘Een boot vol trotse leerlingen en docenten betekent veel’ PCOU Willibrord bundelt krachten voor Utrecht Pride

Nieuws

UTRECHT > PCOU Willibrord is dit jaar met een extra grote boot vertegenwoordigd op de Utrecht Pride. Met de deelname aan de botenparade op 1 juni laat de scholengroep aan de hele stad zien dat je trots mag zijn op wie je bent. 

Dat iedereen telt. Jongeren en medewerkers bundelen de krachten voor de voorbereidingen op het evenement, waaronder leerling Sam Enthoven: “Een boot vol blije leerlingen en docenten kan veel betekenen voor toeschouwers.” “Ik denk dat het belangrijk is dat scholen vertegenwoordigd zijn op de Utrecht Pride, omdat veel kinderen al jong beseffen dat ze misschien niet alleen op meisjes of jongens vallen. Of ze denken: hé, misschien ben ik wel gelukkiger als meisje of jongen of helemaal niet als een meisje of een jongen. Door deel te nemen aan de Pride zeggen we dat je mag zijn wie je bent op onze scholen, dat school een veilige plek is”, vertelt de bevlogen Sam Enthoven, voorzitter van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) van het St. Bonifatiuscollege. “Stel, je komt er als meisje net achter dat je op meisjes valt en je hebt het gevoel dit thuis niet te kunnen delen. Als je dan vanaf de kant een boot met blije leerlingen en docenten ziet die niet bang zijn zichzelf te zijn, dan kan dat veel betekenen.” Samenkracht Het is precies de reden voor deelname van PCOU Willibrord. Het doel van de scholengroep is leerlingen met vertrouwen hun toekomst tegemoet te laten gaan, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. “In onze scholengroep is ruimte voor iedereen. Iedereen telt en doet mee, welke afkomst, geaardheid of levensovertuiging je ook hebt, hoe je eruitziet of wat je fysieke mogelijkheden ook zijn”, aldus bestuurder van PCOU Willibrord, Fawzia Nasrullah. “Daar zetten we ons jaarrond voor in, onder andere door deelname aan de Utrecht Pride.” 

Ellis Falke is docent op Stip VSO en bereidt de deelname voor. “We vinden het belangrijk dat leerlingen en medewerkers met plezier naar school gaan en zich veilig en gerespecteerd voelen. Onze eerste deelname aan de Pride vorig jaar heeft geleid tot goede gesprekken over inclusiviteit en diversiteit op veel plekken in de organisatie. Ook is er een bovenschoolse GSA opgericht en vierden we voor het eerst gezamenlijk de Coming Outday. Zo bundelen we onze krachten.” Fijne schoolbeleving Sam Enthoven is sinds de brugklas lid van de GSA. De Gender & Sexuality Alliance is een genootschap waar je altijd terechtkunt, wie je ook bent. “Iedereen is welkom. Niet alleen de mensen die deel uitmaken van de LHBTIQ+-gemeenschap. Zo dragen we bij aan een fijnere schoolbeleving”, vertelt de leerling uit de vierde klas van het vwo. Sam ziet de Pride naast een belangrijk evenement, ook als een kans om anderen te ontmoeten. “Ik ken steeds meer gezichten van de GSA’s van andere scholen, heel leuk. De Utrecht Pride wordt ook echt een feestje, zo hebben we laatst een gezamenlijke dansworkshop gedaan. Al houd ik niet zo van dansen, ik kijk ontzettend uit naar 1 juni.”

Afbeelding
Fletiomare Dames 3 afgelopen zondag kampioen geworden! Sport
UVV vrouwen 1 kampioen
Vrouwentak van UVV voetbal zeer succesvol Sport
Afbeelding
Vleu de Boules winnaars Riverside toernooi Riverside toernooi Sport
Jesse Weltevreden in actie tijdens het NK Eenwieleren
Jesse Weltevreden uit Leidsche Rijn nationaal kampioen Eenwieleren Sport
Eline Dekker
Weet u wat u wilt? Bijeenkomst over de laatste levensfase Lezersnieuws
Actiekrant Kinderraad Leidsche Rijn 2024
Kom donderdagmiddag 6 juni naar Kinderraad! in Buurtcentrum Het Zand Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 150 nieuwe sociale huurwoningen aan de Reitdiepstraat in Utrecht Nieuws
Joriene Baas
Polsstokverspringen Rian Baas wint overtuigend in Jaarsveld Sport
Afbeelding
Gasse wonen al 60 jaar toonaangevend Ondernemend
Afbeelding
Tijdelijk topstuk voor Museumwerf Vreeswijk Nieuws
Afbeelding
Tentfeest van Crespon komt er weer aan Lezersnieuws
Afbeelding
Predikant neemt na veertien jaar afscheid van Torenpleinkerk Nieuws
Afbeelding
Eerste elektrische veegmachine/wegdekreiniger rijdt in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Julia Mahadewsing uit Vleuten eerste Nederlandse tienermeisje bij de CrossFit Games Sport