De gespreksleiders op de bijeenkomst
De gespreksleiders op de bijeenkomst

Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Op 2 mei organiseert de seniorenraad Stichtse Vecht een gespreksmiddag met het thema Krachtig ouder worden, praat vandaag over morgen. 

Onze samenleving verandert, er komen steeds meer ouderen bij. Dat heeft gevolgen voor onder andere de zorg en de woonsituatie voor ouderen. Een goede voorbereiding op de toekomst tijdens het ouder worden is daarom essentieel om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. De voorbereiding zit voor een groot deel in nadenken over hoe en waar je kunt wonen en of je woning geschikt is voor eventueel thuiszorg. Maar ook in de sociale contacten, leefstijl en betrokkenheid bij activiteiten. Tijdens de gespreksmiddag gaan wij daarover in gesprek met senioren uit de omgeving. Het gesprek in de buurt wordt begeleid door ervaren gespreksbegeleiders. De uitkomsten van de bijeenkomst worden teruggekoppeld aan de Seniorencoalitie. 

De resultaten van alle gesprekken in de buurt worden geëvalueerd en gedeeld met het ministerie van VWS. Krachtig ouder worden is een initiatief van de Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL). De Seniorencoalitie organiseert de komende jaren in samenwerking met betrokken organisaties in het hele land lokale en regionale bijeenkomsten voor senioren/ouderen. Het doel van de bijeenkomsten is om met elkaar in gesprek te gaan over de vragen hoe kijkensenioren aan tegen de toekomst, wat kunnen ze zelf doen en waar is de hulp van anderen nodig? Meer informatie over het gesprek in de buurt en de Seniorencoalitie is te vinden op www.deseniorencoalitie.nl Op de site staan ook de data voor de regionale bijeenkomsten en de mogelijkheid om mee te doen aan het gesprek. 

Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over de Seniorenraad Stichtse Vecht kunt u contact opnemen met Jaap Velzel info@seniorenraadsv.nl Aanmelden voor de bijeenkomst via: https://seniorenraadsv.nl/informatiebijeenkomst-2-2/ of kijk op de website seniorenraad https://seniorenraadsv.nl/ onder ínformatiebijeenkomst 2 mei ’24. Voor meer informatie over het hele programma Krachtig ouder worden, praat vandaag over morgen of over de Seniorencoalitie kunt u contact opnemen met Eline Maarse, woordvoerder van de Seniorencoalitie op e.maarse@anbo.nl.

Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Groep 8a tijdens hun dansvoorstelling
OBS Waterrijk bruist tijdens projectafsluiting Carnaval der dieren Lezersnieuws
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
 In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.
Kookploeg gezocht voor De Mantelmeeuw Lezersnieuws
Afbeelding
Molencruise in het Groene hart met de Zonnebloem Vleuten De Meern Haarzuilens Lezersnieuws
©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws