Zaterdag 24 augustus 2019

AGENDA

14

AUG

Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

Tienhoven - Werkschuur Staatsbosbeheer Westbroekse Binnenweg 5

Aanvang: 14:00 uur

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een klein natuurgebied vlak boven Utrecht, en geniet van de rust en de stilte van de natuur. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude laagveengebied. Door jarenlange turfwinning is hier een karakteristiek patroon van petgaten en legakkers ontstaan. Het gebied is aangewezen als Natura2000-gebied, een netwerk van beschermde natuurgebieden in de Europese Unie, en er worden momenteel diverse maatregelen genomen om dit gebied te herstellen. De gids vertelt je er alles over. Onderweg wordt er gestopt om een stukje op het "drijvend land" te lopen. Een bijzondere ervaring!

Kosten bedragen € 10 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Voor data en tijden, meer info en boeken: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-vechtstreek/varen-langs-het-drijvend-land-van-de-molenpolder.

Deze excursie is ook met een groep te boeken (maximaal 12 personen). Neem hiervoor contact op met utrechtwest@staatsbosbeheer.nl.
© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden