Vrijdag 22 februari 2019

AGENDA

12

FEB

Dialezing over permacultuur in de moestuin

Loenen - ’t Web

Aanvang: 20.00 uur

LOENEN > Op dinsdag 12 februari 2019 zal Vera Greutink een lezing geven over permacultuur. In deze lezing vertelt zij hoe je door permacultuur in de moestuin toe te passen met minder werk toch mooie oogsten kunt halen en tegelijkertijd bijdragen aan de gezondheid van de bodem. Ze licht de drie belangrijke principes van permacultuurtuinieren toe, te weten rust voor de bodem (niet spitten), de bodem beschermen door te mulchen en diversiteit.

Ook geeft ze een aantal voorbeelden van mooie en productieve groentepolyculturen, waarin vele groentes met elkaar gecombineerd worden, zodat plaagdieren in de war raken en ziektes zich niet snel verspreiden.

Vera Greutink is moestuinier, groenteschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur. Ze schrijft onder andere voor onze Groei & Bloei, Tuinseizoen, De Tuin op Tafel en Permaculture Magazine (Engels blad). Haar eerste boek 'Tuin Smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015.

Waar: ’t Web, Spinnerie 15 te Loenen aan de Vecht

Wanneer: Dinsdag 12 februari 2019 om 20:00 uur

Kosten: 2 euro leden G&B, 5 euro niet-leden G&B
© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden