Zondag 21 juli 2019

NIEUWS Groenonderhoud Stichtse Vecht blijft groot probleem

STICHTSE VECHT > Ook de afgelopen week kwamen weer veel foto’s en mails binnen van inwoners, die zich ergeren aan het groenonderhoud of juist het uitblijven van onderhoud. Ook de kwaliteit van het werk wordt openlijk in twijfel getrokken en enkele inwoners overwegen zelfs om hun belastingbetaling maar op te schorten als er zo met hun geld wordt omgesprongen.

Lokaal Liberaal is het helemaal zat en overweegt zelfs om de raad van zomerreces terug te roepen voor een interpellatiedebat . De oppositiepartij heeft een brandbrief geschreven aan burgemeester Witteman en het college.

“Sinds er een nieuwe aannemer is die het openbaar groen in onze gemeente beheert gaat er een golf van kritiek over dit beheer door onze gemeente. Bewoners hebben niet alleen kritiek maar zijn ook oprecht boos op de gemeente over de gebrekkige staat van onderhoud van het openbare groen. Lokaal Liberaal vindt het essentieel dat het geld van inwoners goed wordt besteed en dat daar een goede controle op is. Enige tijd geleden erkende het college ook dat er zaken niet goed gingen en vroegen de inwoners om twee weken geduld te betrachten omdat dan de achterstand wel ingelopen zou zijn. De grote hoeveelheid mailtjes en telefoontjes die alleen al bij onze fractie nog steeds binnenkomen van inwoners over dit onderwerp doet anders vermoeden en geeft aan dat het probleem in de ogen van de inwoners nog verre van opgelost zijn’, aldus Lokaal Liberaal in de brief. ‘De fractie van Lokaal Liberaal vindt het schokkend dat het op deze manier misgaat met het beheer in onze gemeente en overweegt serieus om de raad terug van reces terugroepen om hierover een interpellatiedebat te voeren. Voor dat we eventueel overgaan tot dit ingrijpende instrument kunnen we wellicht via een aantal vragen en eventuele toezeggingen uwerzijds dit voorkomen. Is naar uw mening de opgelopen achterstand in het dagelijks beheer nu wel of niet ingelopen?

Zo nee, wat is dan uw alternatieve plan om dit wel te laten gebeuren en ook graag het tijdspad hierin aangeven? Kunt u ons door middel van steekproeven op 8 random gekozen locaties laten zien hoe in uw opzicht het gesteld is met de actuele staat van het beheer openbaar groen? Kunt u dit binnen 10 werkdagen na uw eerstkomende collegevergadering ons doen toekomen tezamen met de antwoorden op de andere vragen gesteld in deze brief?’

Foto is van een lezer van VARnws, die zich ergert aan de staat van het onderhoud op het doorgaande fietspad langs de bibliotheek in Maarssen-Dorp.

3 REACTIES

Peter7 augustus 2017 om 21:42

Maar ook het zwerfafval is schrijnend.
Vooral het Harmonieplein is een vuilnisbelt.

Ik ruim zelf het ergste op maar ik stop ermee. Zinloos.

Evert8 augustus 2017 om 11:17

Ik heb 7 (!) weken geleden de gemeente telefonisch verzocht om struiken en een haag te snoeien bij mij voor de deur. Er werd mij beloofd dat er werk van gemaakt zou worden. Nadat er 5 weken waren verstreken zonder een spoor van enig snoeiwerk, nogmaals de gemeente gebeld. Zou teruggebeld worden. Niets meer gehoord! Heb zelf maar, om de stoep begaanbaar te houden, de heggeschaar ter hand genomen. Straat maakt verwaarloosde indruk.

marijkegabriella11 januari 2019 om 11:35

Een chat gehad met een medewerker , de reden van het achterstallige snoeien
zou het extreme weer van de afgelopen zomer zijn. (vandaar achterstand)
Maar het zou alsnog gebeuren.
Paar keer telefonisch en mailcontact , tot op heden geen werkzaamheden
verricht. De gemeente haag , wat tevens de afscheiding is ,van mijn tuin
en de openbare weg, staat inmiddels zo hoog en maakt een verwaarloosde indruk.

De toezegging van een medewerker om het te komen aanschouwen,
blijkt ook een loze belofte.
Het laatste contact was november 2018 inmiddels is het 2019REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden