Afbeelding
Fleur Van Schellen

Circus Snor en Fort aan de Klop organiseren de Winterkaravaan Naast zomertoer en Hemelvaart nu ook een intiem, winters circusfestival

Ondernemend

REGIO > Circus Snor, bekend in Utrecht en wijde omstreken, en Fort aan de Klop, het mooiste eiland op het vasteland, organiseren iets nieuws: de Winterkaravaan. Van 4 t/m 7 januari 2024 is de eerste editie van dat intieme circusfestival voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Neem je broertje, zusje, ouders of grootouders mee en vermaak je ruim twee uur lang met voorstellingen, foodtrucks, oefenpiste, draaimolen, spellen en schommels.

Wat is er allemaal te beleven bij de Winterkaravaan?

Je vergaapt je in tentjes aan kleine voorstellingen met wonderbaarlijke verschijningen. Je mag zelf oefenen met circusmaterialen, rijden op nostalgische fietsen en draaien en zwaaien in de attracties. Het laatste half uur kijk je in de verwarmde circustent naar acts van artiesten.

Eten, drinken en opwarmen rond het haardvuur

Het is winter, dus iets warms gaat er vast wel in. Daar zorgen de foodtrucks voor. Bij Pofferdory haal je poffertjes en popcorn. Linda’s Frietfoodtruck is er met biologische frieten en voor de gelegenheid ook hotdogs. Rooster een marshmallow bij het haardvuur of warm je handen aan een kop warme chocomel of glühwein.

Praktische informatie

Data en tijden: donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 januari 2024 van 11.00 tot 13.15 uur en van 15.00 tot 17.15 uur. · Kaarten bestel je in de webshop van Circus Snor: https://circussnor.nl/winkel/ (€ 15,- per stuk, kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee op schoot). Met je bestelnummer haal je je kaarten op het geboekte tijdstip af bij de kassa op het festivalterrein.

· Adres: Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht.

Parkeren kan niet op het fortterrein zelf, wel in de directe omgeving. Kom als het even kan op de fiets, eenwieler of slee. · Trek warme kleding aan, want een deel van het evenement is buiten en in kleine tenten.

Over Fort aan de Klop en Circus Snor

Al sinds 2014 is Fort aan de Klop één van de vaste locaties die Circus Snor aandoet tijdens de zomertoer. De grote circustent staat dan een heel weekend op het forteiland en alle voorstellingen zijn steevast uitverkocht. Ook in het programma van familiefestival Kermis de Klop (10.000 bezoekers per editie) in de pinksterweekenden van 2017, 2018 en 2019 had Circus Snor een prominente plek. Op Hemelvaartsdag 2023 was de Kinderkaravaan op Terraseiland Fort aan de Klop met ruim 500 bezoekers een groot succes.

Circusdirecteur Jasper Riedeman: ‘De Winterkaravaan is de volgende stap in onze samenwerking. Ik had al jaren de wens om een wintercircusfestival te organiseren. In Fort aan de Klop heb ik de ideale locatie en een fijne partner gevonden om die droom te laten uitkomen. Samen gaan we deze kerstvakantie weer heel veel gezinnen blij maken.’

Ellen van der Horst van Fort aan de Klop: ‘Met de Winterkaravaan laten we zien dat je het hele jaar door festivals kunt organiseren. Met lichtjes en vuurtjes maken we ons eiland gezellig. Met Circus Snor, Pofferdory, Linda’s Frietfoodtruck en onze collega’s zetten we iets moois neer voor kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s die ook na de feestdagen samen nog iets leuks willen doen in de kerstvakantie.’ Kijk voor meer informatie op de website van Circus Snor: www.circussnor.nl of die van Fort aan de Klop: https://www.fortaandeklop.com/agenda/winterkaravaan/

Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws