Flip Boerland, winnaar Utrecht-stad
Flip Boerland, winnaar Utrecht-stad Menno Bosch

Chrysantenkwekers roepen Flip Boerland uit tot Local Hero van Utrecht

Nieuws Ingezonden

UTRECHT > Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de  Nederlandse chrysantenkwekers, reikt  een ‘Local Hero Award’ uit aan vijf lokale helden uit diverse gemeenten binnen de provincie Utrecht. Deze winnaars worden bovendien flink in de bloemen gezet. Met dit gebaar wil de stichting hen bedanken voor hun onuitputtelijke werk voor de samenleving. In Utrecht stad gaat de prijs naar Flip Boerland, die zich voor vele initiatieven inzet, waaronder de Domkerk. De bloemisten van Buitenhof Abbing maakten niet alleen een feestelijk chrysantenboeket voor de winnaar, maar ook 2 pronkstukken vol met kleurrijke chrysanten om de entree van de Domkerk op te fleuren.

Flip Boerland werd genomineerd vanwege het vele goede en belangeloze werk dat zij verricht bij diverse instanties. Vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid werd ze uitgeroepen tot Local Hero 2023 van de stad Utrecht. “Ik vind het heel belangrijk om in contact te blijven met je omgeving, ook als je ouder wordt. Gelukkig heb ik een goede gezondheid die mij in staat stelt om actief te blijven. Ik ben dan ook nog lang niet van plan om hiermee te stoppen,” vertelt Flip.

Trots op haar stadsie

De geboren Groninger verhuisde op 20-jarige leeftijd naar de Domstad en is inmiddels een echte Utrechtse. Flip is trots op haar stad en steekt graag de handen uit de mouwen om Utrecht mooi te houden. Als bewoner van de Utrechtse binnenstad zorgt ze met een groep buurtbewoners dat het centrum schoon blijft en dat de bloembakken er altijd mooi bij staan. Het stralende middelpunt is de Domkerk, waar Flip als koster zaken in de goede banen leidt. “Een oase van verbondenheid, midden in een hectische stad. Zo typeer ik de sfeer in de Domkerk. Ik vind het heel mooi om bij deze club te horen.”

In actie voor het klimaat

Gedreven door haar onrust over het groeiende klimaatprobleem zet Flip, met een groep vrijwilligers, zich in bij kinderkleding ruilpunt ’t Ruilhaventje. Zo organiseerde de groep een ruildag, waar ouders te klein geworden kinderkleding mogen omruilen voor een grotere maat. Met deze dag werd 87 kilo kinderkleding gered en 2.561 kilo CO2-uitstoot bespaard. “Dit is slechts het begin, na de zomerstop gaan we gewoon door!” licht Flip toe.

Wat is de Local Hero Award?

Stichting Chryson, waarbij meer dan 150 chrysantenkwekers en -veredelaars zijn aangesloten, introduceert voor het eerst de Local Hero Award. In vijf gemeentes binnen de provincie Utrecht werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. De vijf lokale helden werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega’s. Zij zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van ouderenzorg tot de acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap. Als dank voor hun inzet ontvangen zij vandaag een uniek chrysantenkunstwerk dat is gemaakt door een lokale bloemist en een award. 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws