Afbeelding

Geef vóór 7 mei uw mening over het openbaar vervoer in regio Utrecht

Nieuws

REGIO > Elk jaar wordt de dienstregeling binnen het openbaar vervoer aangepast. Samen met de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht vindt provincie Utrecht het belangrijk om te weten wat u als reiziger van de dienstregeling vindt. Daarom horen wij graag uw mening over de voorgenomen plannen voor het Utrechtse openbaar vervoer. Vul voor 7 mei de enquête  externe linkin op internet. De enquête is voor iedereen toegankelijk. 

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van de reizigers stellen de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht ieder jaar plannen op voor het regionaal openbaar vervoer. Op sommige lijnen verandert de route of wijzigt de frequentie. Er zijn ook voorstellen opgenomen om in te spelen op (verwachte) reizigersgroei door het rijden van meer ritten.

De provincie Utrecht heeft de vervoerders dit jaar gevraagd een basisplan op te stellen waarin het huidige niveau wordt vastgehouden. Daarnaast doen de vervoerders voorstellen voor uitbreidingen: het pluspakket. Door een tekort aan personeel zijn de afgelopen maanden minder ritten gereden dan gepland. Dit geld wil de provincie gebruiken om de komende jaren een uitbreiding van het vervoeraanbod mogelijk te maken. In september wordt de definitieve dienstregeling en het eventuele pluspakket voor 2024 vastgesteld.

De enquête is zo opgesteld dat de reiziger alleen die vragen ontvangt die betrekking hebben op de regio waarin gereisd wordt met het openbaar vervoer. Er is ook een mogelijkheid om alle vragen te beantwoorden. Mede aan de hand van deze bevindingen wordt de nieuwe dienstregeling opgesteld. De nieuwe dienstregeling zal per 10 december ingaan.

Laat van u horen

Voordat het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht medio september een besluit neemt over de plannen is het eerst de beurt aan de reiziger. U kunt de enquête  externe linkvóór 7 mei invullen. Iedereen die reageert en dat wenst, zal door de provincie Utrecht op de hoogte worden gehouden van de uitkomsten en ontvangt zowel het definitieve vervoerplan als een samenvatting van alle reacties op de enquête. Deze reacties zijn natuurlijk wel anoniem.  Behalve de reizigers worden ook de gemeenten, belangenorganisatie ROCOV en aangrenzende concessieverleners en vervoerders geraadpleegd over de plannen voor de dienstregeling 2024. 

Concept-vervoerplannen 2024

Concept vervoerplan 2024 van U-OV   externe link

Concept vervoerplan 2024 van Syntus Utrecht 

Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws