Afbeelding

Jeugdbrandweer houdt 24 uurs-dienst in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Een slachtoffer bevrijden dat bekneld zit onder een auto, midden in de nacht een brand blussen en daar tussendoor nog sporten, boodschappen doen en koken. De negen leden van Jeugdbrandweer Breukelen bootsten afgelopen weekend een 24 uurs-dienst na om te ervaren hoe het echt is om brandweerman of –vrouw te worden.

De brandweerkazerne van Breukelen wordt normaal niet 24 uur bemand, de brandweervrijwilligers komen op vanaf huis of werk. Toch was dat afgelopen weekeinde even anders. Van vrijdagavond 18.00 uur tot zaterdag 18.00 uur kregen de jeugdleden de kans om een beroepsbrandweerdienst te ervaren. Met slaapmatjes en toilettas kwamen de acht jongens en een meisje aan op de kazerne, maar van slapen zou weinig komen.

De 24 uurs-dienst bestond uit kennis maken met het materieel. Zo kwam de ladderwagen van Brandweer Maarssen vrijdagavond langs voor een demonstratie ‘kat uit de boom halen’. Aan het einde van die oefening ging de ‘pieper’ voor een incident bij Machineverhuur H. Spruijt. Daar moest een brand geblust worden. En omdat brand niet alleen overdag plaats vindt, kregen de jeugdleden ook twee nachtelijke meldingen voor hun kiezen, waaronder een geënsceneerde brand bij Derksen in Oud Aa.

Na een korte nacht was het tijd voor ontbijt, het uitzwaaien van de volwassen vrijwilligers die er nog voor een echte melding uit moesten en boodschappen doen. Al snel daarop kregen de jeugdleden een brandmelding in zwembad ’t Kikkerfort te verwerken, een lesje heffen bij Bouwbedrijf Van Schaik op het terrein en tot slot nog een rondje sporten en een kleine uitruk waarbij een persoon bekneld zat onder een auto. De 24 uurs-dienst werd afgesloten met een zelf gekookte maaltijd.

De 24 uurs-dienst werd voor het eerst georganiseerd voor de jeugdleden. Jeugdbrandweer Breukelen oefent normaal elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur op en rond de kazerne aan de Brouwerij in Breukelen. De leden bestaan uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit Breukelen en omliggende plaatsen zoals Kockengen en Nieuwer ter Aa. Naast de lessen over brandbestrijding, worden er ook wedstrijden gespeeld en is er een jeugdkamp. Er is nog plek voor nieuwe leden. Een keer meekijken kan altijd. Voor meer informatie is Bas Voorend bereikbaar via b.voorend@vru.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws