Afbeelding
Provincie Utrecht

Gratis met de Regiotaxi naar het stemlokaal

Nieuws

REGIO > Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zijn stem uit kan brengen. Helaas staakt het OV (gedeeltelijk) op 15 maart en kan het voor mensen met een (mobiele) beperking lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. De provincie Utrecht biedt daarom de mogelijkheid aan deze mensen om gratis gebruik te maken van de regiotaxi.

Wat moet u doen?

Om gebruik te maken van de Regiotaxi Utrecht kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer: Regiotaxi Utrecht: 088-00 25 400.

Regiotaxi Utrecht rijdt van en naar de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Zeist.

Mensen in de regio Eemland-Heuvelrug , kunnen bellen met de Regiotaxi via: 0900-11 22 445.

Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.

Mensen uit de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal bellen met Regiotaxi Valleihopper , Valleihopper via tel. 0900-55 11 551.

U kunt een rit boeken naar het dichtstbijzijnde stemlokaal. Vergeet niet om de terugrit ook te reserveren! We kunnen helaas niet garanderen dat er voor iedereen een Regiotaxi beschikbaar is op het gewenste moment, dat is uiteraard afhankelijk van de vraag.

Geld terug

De kosten van de rit krijgt u terug van de provincie Utrecht. Hiervoor stuurt u een e-mail naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl . Geef in de e-mail uw naam, pasnummer van regiotaxi en IBAN-nummer door. Uw vergoeding wordt zo spoedig mogelijk op uw bankrekening gestort.

Regiotaxi

Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtsbijzijnde stembureau. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen, mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. Tijdens de verkiezingsdag betaalt de provincie Utrecht uw rit.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws