Frank Groothof (Sesamstraat) tijdens zijn eigen voorstelling
Frank Groothof (Sesamstraat) tijdens zijn eigen voorstelling Tripletov

Nieuwe familievoorstelling Frank Groothof (6+)

zondag 15 januari 2023 14:00 tot 14:45

De rijke Bramenplukker

Nieuwe familievoorstelling van Frank Groothof (bekend van Sesamstraat) voor iedereen van 6 tot 106 jaar. 

Live begeleid door Suzan Veneman (trompet), Hans van der Maas (accordeon) en de Nigtevechtse Sylvia Maessen (muziek en contrabas)

Try-outs op zondag 15 Januari om 14.00 én 15.30 uur in het Dorpshuis Nigtevecht 

Kinderen €2,50, volwassenen €5,- , betalen aan de zaal (geen pin of tikkie)

Frank Groothof - verteller:

Het is natuurlijk ontzettend leuk als je door Sylvia gevraagd wordt om samen een muziek voorstelling te maken. Door haar muziek kwam ik op het idee van een sprookje van Godfried Bomans: De rijke Bramenplukker.

Dit is zo’n inspirerend verhaal omdat het gaat over een oude bramenplukker die in een bos woont en met al zijn zintuigen e´e´n is met de natuur. Maar het gaat ook over een ontdekkingsreiziger en de mensen van een stad die niets met de natuur hebben. Ze begrijpen de Bramenplukker niet en in hun hebzucht veroordelen ze hem.

Tijdens de repetities hebben de musici op thema’s van Sylvia‘s muziek gei¨mproviseerd en dat werkte heel goed waardoor het een heel bijzonder project is geworden.

Er zit bovendien een grote wijsheid in dit verhaal en ik hoop dat kinderen die ook zullen horen en er over na zullen denken. Want dan zullen ze zich meer bewust zijn van de natuur en beter dan de ontdekkingsreiziger in staat om met de wereld om hen heen te communiceren.

 Sylvia Maessen - componist:

Ensemble Sprank bestaat uit drie componerende, improviserende musici, die open staan voor elk genre muziek en spontane samenwerking, wederzijds respect, humor en inspiratie van levensbelang vinden. Dat past erg goed bij de prachtige verhalen van Frank Groothof, die met veel enthousiasme grote thema's voor kinderen toegankelijk maakt met humor, relativering en betrokkenheid.

De drie musici hebben hun sporen verdiend in verschillende richtingen: Suzan Veneman (trompet) heeft jazz gestudeerd in Groningen en verschillende steden in de U.S., accordeonist Hans van der Maas is klassiek geschoold, zat in Tango Extremo en is nu o.a. bezig met Chick Corea en electronica. Componist/ contrabassist Sylvia Maessen vind je in klassieke orkesten/ensembles, jazzbands, wereldmuziek en theaters, zowel als muziekschrijfster als bassist. ? Hun liefde voor muziek maakt, dat het een poel is van onbegrensde spontaniteit, creativiteit en eigen inbreng met als basis de 8 korte composities van Sylvia.

Locatie