Afbeelding

Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht

Ondernemend

REGIO > Decathlon Utrecht en Sportspullenbank Stichtse Vecht slaan binnenkort hun handen ineen: op zaterdag 10 en zondag 11 december is het mogelijk voor Decathlon klanten om hun oude sportspullen een tweede leven te geven. Oude sportspullen kunnen worden ingeleverd bij de stand van Sportspullenbank, in ruil voor een Decathlon cadeaubon ter waarde van 5 euro.

Veel Nederlandse sporters hebben sportartikelen in huis liggen die niet meer gebruikt worden, bijvoorbeeld een hockeystick, stepje, voetbal of sportkleding. Op zaterdag 10 (Decathlon Vredenburg) en zondag 11 december (Decathlon The Wall) zal de Sportspullenbank met een stand in de vestigingen aanwezig zijn om donaties aan te nemen. Als bedankje voor de donatie ontvangen alle klanten die iets inleveren een Decathlon cadeaubon ter waarde van 5 euro. Ook klanten die geen oude sportartikelen hebben om te doneren, kunnen hun steentje bijdragen. Op 10 en 11 december is er namelijk ook de mogelijkheid om een cadeaubon voor

Sportspullenbank Stichtse Vecht aan te schaffen. Zij kunnen deze vervolgens gebruiken om zelf de benodigde sportartikelen aan te schaffen

Decathlon heeft als doel: het plezier en de voordelen van sport toegankelijk maken voor iedereen, op een duurzame manier. Nog te vaak belanden bruikbare sportspullen bij het afval, terwijl deze prima nog een keer gebruikt kunnen worden. Tegelijkertijd zijn er in Utrecht en omgeving helaas nog steeds gezinnen waarbij de financiële middelen beperkt zijn, die deze spullen goed kunnen gebruiken. Daarom besloot Decathlon Utrecht begin dit jaar de handen ineen te slaan met Sportspullenbank Stichtse Vecht. Deze stichting fungeert als een soort voedselbank voor sportspullen. Naast dat de winkels op Vredenburg en in The Wall dienen als officieel inzamelpunt voor gebruikte sportspullen van inwoners uit de omgeving, doneert Decathlon ook op regelmatige basis zelf sportartikelen die niet meer geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel in goede staat voor gebruik zijn.

Sinds 21 november jl. is het in 20 Decathlon winkels mogelijk voor klanten om hun oude sportspullen in te leveren, gebruikt of ongebruikt. Met deze inruilservice kunnen Decathlon klanten hun sportspullen omruilen voor een Decathlon cadeaubon. Deze cadeaubon bevat een door Decathlon bepaalde waarde, op basis van diverse factoren. De ingeruilde producten worden vervolgens verkocht als Tweede Kans-product, inclusief 1 jaar garantie. Het doel hierbij is om zoveel mogelijk sportproducten te hergebruiken, om zo de levensduur te verlengen en daarmee Decathlon’s impact op het milieu te verminderen. Meer information over BuyBack vind je op decathlon.nl/buyback.

Klanten waarvan de producten niet voldoen aan de BuyBack criteria, of klanten die de opbrengst van het product liever aan een ander willen besteden, kunnen dus bij Decathlon Vredenburg en Decathlon The Wall hun oude sportproducten doneren.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws