Afbeelding

Feestelijke opening Aurelius College in Vleuterweide

Ondernemend

VLEUTERWEIDE > Een feestelijke stemming bij alle betrokkenen tijdens de viering van de start van het Aurelius College, het nieuwste onderwijsaanbod van PCOU Willibrord.

Het Aurelius College heeft een ‘10-14 concept’ waarmee een soepele overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs wordt beoogd. Afgelopen augustus ging de eerste groep met 12- tot 14-jarigen van start. Zij combineren de eerste twee brugjaren van de middelbare school. Later komt daar ook de groep van 10-12-jarigen bij. Uiteindelijk groeit het Aurelius door naar drie stamgroepen.

Met het jenaplanonderwijs als vertrekpunt en inspiratie wordt leren op het Aurelius afgestemd op de persoonlijke ontwikkelingsfase, tempo en behoefte van leerlingen. Een mooie vertaling van de missie van scholengroep PCOU Willibrord: voor iedere leerling de beste ontwikkelkansen. Zo groeien leerlingen toe naar het moment dat duidelijk is op welk onderwijsniveau zij het beste uitgedaagd worden, hun kwaliteiten zich het beste ontwikkelen en op welke school zij zich thuis voelen. Daarna stromen ze door naar de derde klas van een volgende middelbare school.

De aanpak sluit volledig aan bij het advies van de Onderwijsraad: later selecteren en beter differentiëren. Bovendien draagt de werkwijze bij aan het bevorderen van kansengelijkheid, een ander speerpunt van de scholengroep.

Aurelius College is gehuisvest in het gebouw van Zonnewereld in Vleuterweide en krijgt straks ook een eigen vleugel in de nieuwbouw van Zonnewereld. Met het oog op de Open Dagen in Utrecht in het najaar nodigen we iedereen uit een kijkje te gaan nemen, de sfeer te proeven en kennis te maken met het concept en het enthousiaste team!

Bij de opening waren alle direct betrokkenen uitgenodigd, zoals de leerlingen, de ouders en collega’s van het Amadeus en Zonnewereld. In haar speech benoemde Fawzia Nasrullah (voorzitter college van bestuur) het grote belang van dit soort vernieuwende onderwijsconcepten voor kinderen in deze leeftijdscategorie. De kinderen zongen onder de bezielende leiding van coördinator en stamgroepleider Kiki Verheyen een prachtig lied met dans waar menigeen een traan van moest laten. Als schoolleider stond Coen de Hoop stil bij het doorzettingsvermogen, de grote betrokkenheid en inzet van vele collega’s gedurende het gehele traject en de bijzondere samenwerking tussen het Amadeus Lyceum en Jenaplanschool Zonnewereld.

Afbeelding
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws