Vrijdag 22 februari 2019

SPORT Video Fieke Koppers debuteert goed bij de meisjes A tijdens groot internationaal schoonspringtoernooi in Eindhoven

HARMELEN > Van 31 t/m 3 februari werd de Eindhoven Diving Cup gehouden in Eindhoven. Dit toernooi staat al 20 jaar bekend als het grootste internationale toernooi van Europa, waarbij er vanuit 9 verschillende landen van over de hele wereld deelnemen. Fieke Koppers heeft hier goedhaar aansluiting kunnen vinden. Bij de meisjes A moeten de meisjes 1 sprong meer maken dan bij de B, zodat het totaal aantal sprongen op 9 komt bij de 1 en 3 meter en 8 op de toren. Hiernaast is het verschil dat bij de meisjes A je drie jaar in deze leeftijdscategorie blijft in tegenstelling tot 2 jaar in de andere leeftijdscategorieën.

Op de toren behaalde Fieke een mooie 13de plaats, voor een plaatsje bij de top 10 zal de moeilijkheid van de sprongen nog wel wat omhoog moeten. Op de 1 meter plank behaalde Fieke een mooie 17de plaats. nummers 10 t/m 20 zaten erg dicht op elkaar, doordat haar nieuwe sprong niet helemaal goed ging was een 17de plaats het hoogst haalbare voor dit moment. Op de 3 meter heeft Fieke dit jaar nog niet meegedaan tijdens dit internationale toernooi, dit omdat ze haar nieuwe sprong nog niet voldoende onder controle heeft om deze tijdens een wedstrijd te springen. Met Pasen is de Amsterdam diving Cup, dit is ook een internationaal toernooi, het doel is dat ze dan wel alle drie de disciplines mee zal springen.

Al met al heeft Fieke een heel mooi toernooi neergezet waar ze met trots op terug kan kijken

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden