Vrijdag 22 februari 2019

SPORT Dom City Roller Derby open trainingen & wedstrijd 30 maart

UTRECHT > De Utrechtse roller derby vereniging Dom City Roller Derby organiseert in de maand van februari en maart vier open trainingen, gratis bij te wonen voor geïnteresseerden van de sport! Daarnaast zullen er ook twee thuiswedstrijden plaatsvinden op 30 maart.

Wat is roller derby precies? Het is een competitieve full contact teamsport op rolschaatsen, een soort combinatie van short track schaatsen en rugby (zonder bal). Kort door de bocht: per team zijn er 5 skaters op de baan. Eén van hen is de jammer. De jammer scoort een punt voor elke ingehaalde tegenstander en de vier andere spelers, blockers, helpen hierbij, maar proberen ondertussen ook met tactisch duw- en trekwerk het scoren van punten door de tegenpartij te hinderen.

De Utrechtse vereniging Dom City Roller Derby bestaat uit twee wedstrijdteams, de Dom City Dolls (het A-team), en de ThunderDoms (het B-team). Als een officieel member van de WFTDA, Women’s Flat Track Derby Association, spelen zij wedstrijden tegen andere verenigingen uit Nederland en Europa.

Enthousiast en nu zelf de baan op? Dom City Roller Derby stelt haar trainingen open in de maand februari, in de Disaster Dome in Overvecht. De open trainingen zijn op 10, 18 en 25 februari en 4 maart.

Ervaring met skaten en het hebben van bescherming of kennis van roller derby is absoluut geen vereiste. De avond is op instapniveau voor alle geïnteresseerden, en is bedoeld als kennismaking met skaten en roller derby, en bescherming is in uitleen van de vereniging.

Voor meer informatie en deelname aan de open training, zie onze Facebookpagina (www.facebook.nl/domcityrollerderby) of onze site www.domcityrollerderby.com!

Op 30 maart organiseert DCRD twee thuiswedstrijden, gespeeld door het A-team (Dom City Dolls) en het B-team (ThunderDoms), in de Disaster Dome in Overvecht. De tegenstanders worden binnenkort bekend gemaakt op de Facebook pagina (https://www.facebook.com/events/353183418766844/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden