Donderdag 19 juli 2018

SPORT Derde editie Utrechtse Tenniskampioenschappen

UTRECHT > Van 10 tot en met 18 maart organiseren de tennisverenigingen van Utrecht en Leidsche Rijn voor de derde keer op rij de grootste gemeentelijke tenniskampioenschappen van Nederland! Iedereen die lid is van een van de 21 Utrechtse tennisverenigingen of in de gemeente Utrecht woont én lid is van de KNLTB mag deelnemen.

Toernooi van alle Utrechtse verenigingen

De Utrechtse tennisverenigingen organiseren met elkaar voor de derde keer een uniek evenement: de Utrechtse Tenniskampioenschappen (UTK). Bij dit grootschalige toernooi kunnen Utrechtse tennissers van jong tot oud in verschillende categorieën en leeftijdsgroepen deelnemen. Zo organiseert de UTK voor de jeugdige tennissers een Tenniskids dagevent op zondag 11 maart. De wedstrijden in de categorie Senior Plus worden overdag in verschillende leeftijdsonderdelen gespeeld. De indeling voor de Open categorie en de 35+ categorie vindt plaats op actuele rating. Tijdens de UTK wordt er op de all-weather banen van 15 verschillende parken gespeeld. Vorig jaar hebben bijna 900 deelnemers in meer dan 75 verschillende categorieën gestreden om de titel: ‘Utrechtse Tenniskampioen’. De organisatie heeft als doel gesteld dit jaar de grens van 900 deelnemers voorbij te streven. Ondersteund door VSU gaan de verenigingen wederom een mooi en succesvol evenement te organiseren voor de tennissport in Utrecht! “De UTK is een uniek toernooi en zet de tennissport goed op de kaart in de regio Utrecht,” aldus Riet Sagius, de KNLTB-bondsgedelegeerde van het toernooi. “Het UTK-kernteam wordt ondersteund door alle 21 verenigingen die een ambassadeur hebben aangewezen binnen hun club, zij dragen zorg voor de promotie onder hun leden en regelen bijvoorbeeld dat de toernooitafel bemand is op de dagen dat er op hun club wedstrijden worden gespeeld. Hierdoor kun je wel spreken van een unieke samenwerking tussen de verenigingen” aldus Sheila Badoux, UTK kernteamlid.

Goed doel: Sportattributenfonds stad Utrecht

Net als tijdens de vorige edities, steunt de UTK ook in 2018 een goed doel, dit jaar is het er één van sportieve aard. De stad Utrecht heeft namelijk het Sportattributenfonds. Dit fonds sluit met zijn sportieve doel goed aan bij de UTK. In Utrecht is een U-pas beschikbaar voor mensen met een kleine beurs. Hiervan kan men bijvoorbeeld de contributie van een sportvereniging betalen. Het Sportattributenfonds is een mooie aanvulling op deze regeling zodat men, naast de contributie, ook kleding en attributen kan aanschaffen om te sporten. Dit fonds zorgt specifiek voor sportkansen voor de Utrechtse jeugd uit gezinnen met een kleine beurs. Dat betekent dat kinderen van 0 t/m 17 jaar een aanvraag kunnen doen voor sportattributen.

Van elke inschrijving voor het UTK wordt €1 geschonken aan dit fonds. Tevens zullen er tijdens de wedstrijdweekenden inzamelboxen bij de clubs staan, waar bruikbare oude of nieuwe sportspullen in gedoneerd kunnen worden. Deze spullen komen dan, via het Leger des Heils, terecht bij de Utrechtse sportjeugd. Op 14 februari wordt tijdens de Sportprijs Utrecht het fonds gelanceerd en de officiële naam onthuld.

Inschrijving UTK

De inschrijving voor de UTK is nu open. Geïnteresseerden kunnen zich via utk.nu/inschrijven tot en met donderdag 22 februari aanmelden. Meer informatie over de UTK is te vinden op www.utk.nu.

Over VSU en de Utrechtse Tenniskampioenschappen

Als belangenbehartiger en ondersteuner van de Utrechtse sportverenigingen organiseert de VSU in meer dan 15 takken van sport jaarlijkse meerdere bijeenkomsten. In 2016 werd tijdens de netwerkbijeenkomst van de Utrechtse tennisverenigingen het Utrechts Tennisplan gepresenteerd. Dit plan is opgesteld door Utrechtse tennisverenigingen in samenwerking met de KNLTB en de VSU. Eén van de speerpunten van dit plan is de samenwerking vergroten tussen de Utrechtse tennisverenigingen. De Utrechtse Tenniskampioenschappen zijn hier vervolgens uit ontstaan. Voor meer informatie over VSU kunt u kijken op www.sportutrecht.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden