Donderdag 19 juli 2018

SPORT Van thuis- naar clubschaker bij TRIO

DE MEERN > Ben je iemand die graag een partijtje schaak speelt en ook wil ervaren hoe het er op een schaakclub aan toe gaat ? Dan ben je bij TRIO hartelijk welkom. 15 Januari werd er een ‘Winter Open’ gehouden voor iedereen die van schaken houdt, en thuis af en toe een partijtje speelt tegen een vriend, familie of de computer. Maar als jet dit gemist hebt is het nog niet te laat!

Wil je meer weten over openingen, midden- en eindspelen en belangrijker, de sfeer ervaren bij schaakvereniging TRIO, kom dan in ieder geval een andere maandagavond naar TRIO. Een ervaren clubschaker neemt je dan, met behulp van cursusmateriaal, mee in de finesses van het schaakspel. Smaakt het daarna naar meer, dan heb je uiteraard de mogelijkheid om tot het eind van het seizoen mee te draaien in de competitie.

Cursisten kunnen elk moment instappen omdat de cursus individueel wordt gegeven. De mentor neemt de theorie door met de cursist. Zij maken onderling een afspraak voor de volgende sessie, dit kan dan bijvoorbeeld de maandagse schaakavond zijn, waarbij zij voor de aanvang van de interne competitie de lesstof doornemen. Als de cursist enig niveau heeft wordt hij of zij op maandagavond ingedeeld in de interne competitie en kan dan een partijtje spelen. Zo hoopt TRIO de thuisschaker enthousiast te krijgen voor een lidmaatschap van de club.

Eerstvolgende clubavond is maandag 5 februarii in de Schalm, Oranjelaan, De Meern. Start 19.45 uur. Website: www.trioschaak.nl Tot dan!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden