Donderdag 19 juli 2018

SPORT Folkwin Lautenslager en UVV Honkbal gaan samenwerken

LEIDSCHE RIJN > Het eerste team van UVV honkbal kwam aan het einde van het seizoen 2017 2 punten te kort om in de Hoofdklasse Honkbal vertegenwoordigd te blijven. De Utrechtse club werd voorlaatste in de degradatiepoule, degradeerde en komt vanaf 2018 uit in de overgangsklasse.

De overgangsklasse kent 16 teams, verspreid over vrijwel geheel Nederland en biedt een spannende competitie. De eerste helft daarvan spelen de teams om plaatsing in de top 8. UVV is daarin sterk vertegenwoordigd met een jong team aangevuld met ervaren spelers.

“Voor UVV is het zeer belangrijk om vanuit eigen jeugd in de toekomst weer een ijzersterk team te hebben. Daarvoor zijn in de afgelopen jaren goede opleidingsprogramma’s gestart. Het is natuurlijk bijzonder jammer dat ons team niet meer in de hoofdklasse zit, maar het biedt ons nu wel volop kansen om de jeugd van de eigen club een eigen plek te geven”, zo meldt Merijn van Elsäcker, voorzitter van UVV.

“Bij zo’n jonge ploeg en nieuwe kansen voor de club hoort wat ons betreft uitgekiende coaching en training die gericht is op opbouw en kwaliteitsverbetering”, zo vervolgt Van Elsäcker, “Met iemand aan het roer die goed inschat wat individueel en voor het team nodig is. Niet voor niets zijn wij bij Folkwin Lautenslager terecht gekomen. Een coach/opleider die net dat beetje meer brengt wat onze jonge ploeg nodig heeft”.

UVV heeft Folkwin Lautenslager (42) de uitdaging aangeboden om met een zeer jong eerste team te gaan werken. Lautenslager, docent Lichamelijke Opvoeding en Rekenen bij ROC Mondriaan in Den Haag, heeft na uitvoerige kennismaking met de club en spelers daarmee ingestemd. Als hoofdcoach van het eerste team ziet hij volop kansen.

“Ik ga bijzonder graag aan de slag bij UVV. Er staat een brede selectie met veel UVV-jongens waarvan een groot deel uit de talentvolle jeugdafdeling komen. Een aantal van die jonge jongens ken ik al vanwege hun jarenlange deelname aan de KNBSB Winter Talent School die elk jaar hier in Utrecht georganiseerd wordt en waarvan ik al 9 jaar de coördinator ben. Nu krijg ik de kans om een heel seizoen met deze jongens aan de slag te gaan. Voor de meesten in de selectie is de overgangsklasse een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit om met hen het proces in te gaan om de overstap naar dit niveau zo goed mogelijk te maken. Met enthousiasme en toewijding als hoofdingrediënten van dat proces in combinatie met de al aanwezige kwaliteiten van eenieder ben ik ervan overtuigd dat we een mooi seizoen tegemoet gaan. We gaan dus met zijn allen hard aan de slag met dit nieuwe jonge team van UVV.”

De ervaren Lautenslager kent zijn honkbalroots in Brabant, waar hij speelde voor Jeka en Twins in Breda/Oosterhout. Na zijn actieve honkbalcarrière legde hij zich toe op coaching en training bij ADO in Den Haag, Neptunus/Tridents in Rotterdam, bij Bixie Baseball Academy in Eindhoven en bij Orioles in Bergschenhoek. Hij is daarnaast al vanaf 2013 coach bij het Battle at the Castle toernooi in Oosterhout.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden