Zondag 22 juli 2018

SPORT Weer winst voor korfballers Fiducia

VLEUTEN-DE MEERN > De korfballers van Fiducia uit Vleuten/De Meern, zijn het nieuwe jaar goed begonnen. In een bomvolle Europahal speelde Fiducia 1 zijn eerste thuiswedstrijd van 2018 tegen DWS uit Kootwijkerbroek. Fiducia speelde in de vertrouwde opstelling tegen een geroutineerd DWS dat niet zomaar van plan was de punten in de Europhal achter te laten. Na een vlotte start van de bezoekende ploeg was het Fiducia, die met 4 doelpunten op rij vlak voor rust, de wedstrijd weer controleerde.

Een sterk reboundende David Kwant zorgde ervoor dat iedere aanval van DWS tot balverlies leidde en iedere aanval van Fiducia gevaarlijk bleef.

Met nog 3 minuten op de klok en met een stand van 17-16 in het voordeel van de ploeg van aanvoerster Carlijn Vos, had diezelfde Vos de wedstrijd op slot kunnen gooien met een fraaie doorloopbal. De dit seizoen overgenomen Ruth Verwijen scoorde alsnog uit een bijzondere situatie waarmee de eindstand op 19-16 kwam.

De andere selectieteams deden goede zaken. Fiducia 2 won overtuigend met 27-15 van Synergo uit Utrecht. De A1 speelde in een spannende wedstrijd bijna gelijk. Ilse Teune stak in de laatste momenten daar een stokje voor en scoorde met een strafworp de winnen 21-20. Fiducia B1 speelde om de bovenste plaats in de 1e klasse tegen Dalto uit Driebergen 15-15. En de C1 van Fiducia, uitkomende in de hoofdklasse, wist ook de winst te pakken tegen met 15-14.

Na afsluiting van het korfbalprogramma organiseerde Fiducia de inmiddels bekende en altijd bijzonder drukbezochte nieuwjaarsborrel. Waarbij voorzitter Wessel Stob de aanwezige bedankte voor alle hulp het afgelopen jaar rond de nieuwbouw en vertelde dat de korfbalvereniging nu zijn pijlen gaat richten op ledengroei.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden