Maandag 23 juli 2018

SPORT Golfers en Golfsters van het Jaar 2017 bij Golfclub Veldzijde

WILNIS > Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari zijn bij Golfclub Veldzijde de Golfers en Golfsters van het jaar 2017 bekend gemaakt. De titel wordt bereikt voor het hoogste totaal aantal behaalde stablefordpunten over de beste wedstrijden van het golfseizoen 2017. Omdat Golfclub Veldzijde wedstrijden organiseert op zowel de 9 holes Par 3 baan als op de 18 holes baan bij haar homecourse Golfpark Wilnis, worden in principe vier spelers titeldragers. Het werden er voor 2017 vijf.

Winnaars voor de Par 3 baan zijn Shemay Leeuwenburgh uit Montfort en Marcel Buyink uit Mijdrecht. Zowel bij de dames als bij de heren was de afstand tussen de koplopers en de tweede plaats spelers groot. Marcel won met 535 punten en nummer twee Peter Leeuwenburgh had 523 punten. Bij de dames won Shemay Leeuwenburgh uit Montfort (inderdaad, haar partner Peter eindigde als tweede bij de heren) met 529 punten en was daarmee 9 punten beter dan nummer twee Marlies Klarenbeek.

De golfster van het jaar van de 18 holes baan heeft twee winnaressen opgeleverd omdat Joke Delfos én Joke Schiphorst (beiden uit Mijdrecht) eindigden met 352 punten. Joke Schiphorst had in 2016 ook de titel gewonnen. Bij de heren werd Chiel Aufenacker uit Mijdrecht met 1 punt voorsprong de Golfer van het jaar 2017. Bestuurslid Marjolijn Stassen heeft de winnaars genoemd en naar voren geroepen voor hun welverdiende prijzen.

De namen van de vijf golfers van het jaar 2017 prijken vanaf nu op vier houten borden waar een golfclub op is bevestigd en in het clubhuis aan de Bovendijk in Wilnis te bewonderen zijn. De bloemen gingen mee naar huis.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden