Maandag 23 juli 2018

SPORT Schaakplezier bij TRIO

DE MEERN > Het snelschaakkampioenschap van TRIO kenmerkte zich weer door een ongedwonge sfeer met veel schaakplezier. Met een groot aantal externe gasten waaronder leden van schaakclub Harmonie, voorvechter van schaaktafels in het Maximapark, Jesus Medina en 9-jarige Polle van Arendonk, schaaktalent van Magnus was het niveau hoog. En last bot not least, Niels van Alsemgeest, 2-voudig winnaar die de afgelopen 3 jaar echter met de 2e plaats genoegen moest nemen, en op revanche gebrand was. Roderick Loeber, de winnaar van de afgelopen 2 edities kon helaas dit jaar niet aanwezig zijn.

In de poulewedstrijden was de strijd ongemeen spannend. Polle van Arendonk bracht in de 1e partij clubkampioen Edwin Wijers, ongenaakbaar in de clubcompetietie, met mooi spel een verrassende nederlaag toe en verloor in de poule slechts 1 partij tegen Theo van der Poll, een van de finalisten. Dirk van de Geer en Ernst Beekman streden in de andere poule om de winst in hun laatste partij waarbij Dirk uiteindelijk de zege binnenhaalde. In de andere poules wisten Bert Burggraaf van schaakvereniging de Harmonie en Niels van Alsemgeest de 1e plaats te bemachtigen.

De finalepoule was uitermate spannend met finalisten die nog geen partij hadden verloren.

En ook niet voor elkaar onder deden. Uiteindelijk was Niels de grote winnaar die met winst in zijn laatste partij tegen Bert de zege en de beker veilig stelde. Dirk, Theo en Bert deelden gebroederlijk de 2e plaats met evenveel punten.

Ook in de andere finalepoules vanaf de 4e plaats werden op de avond nog mooie partijen gespeeld. Iedereen keek dan ook terug op een meer dan geslaagde schaakavond.

Als TRIO willen wij graag nogmaals alle aanwezigen hartelijk danken voor het slagen van deze avond. Wilt u zelf ook eens sfeer proeven op onze vereniging? Iedere maandag is er clubcompetitie en op 15 januari organiseren wij een schaakavond voor thuisschakers. U bent uiteraard van harte welkom ! Kijk ook op onze site www.trioschaak.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden