Zondag 22 juli 2018

SPORT DESTO JO15-1 WINTERKAMPIOEN

VLEUTEN > Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de bekroning op een mooi seizoen voor DESTO JO15-1 kon gestalte krijgen.

Om klokslag 15.00 uur in een mistig de Meern is de laatste finale. Bij winst kan DESTO O15-1 onbereikbaar worden voor de directe concurrenten Lopik en Montfoort. Wat kan ze nog tegenhouden? Is dat het andere oranje (vv de Meern 015-3) of toch het weer (te veel mist) of zijn het de zenuwen?De jongens deden gelukkig gewoon hun ding. De Meern kon alleen maar verdedigen en loeren op die ene counter. Met als gevolg lang onzekerheid en lang in de zenuwen of alles wel ging lukken, want het kon natuurlijk altijd nog misgaan. Maar na enige tactische omzettingen door de technische staf in de eerste helft gebeurde het dan toch: Youssef gaf Mexx de kans om de 0-1 te scoren en hiermee waren ze op koers. De ruststand bleef 0-1.

Na rust ging DESTO echt voetballen en al gauw stond de 0-2 op het scorebord: Mexx sprintte de verdedigers eruit en gaf een mooie voorzet op Djustin die niet aarzelde en de bal binnen tikte. Na een kwartier in de tweede helft sprong Michael mooi vanuit de corner hoog boven iedereen uit en hij kopte de bal op de goal. Yannick gaf het beslissende zetje: 0-3. Het verzet was gebroken. We konden het spandoek tevoorschijn halen en de schaal werd uit de “kluis” gehaald.Nu ging het snel: Dylan was niet zelfzuchtig en gaf Mexx een mooie voorzet waardoor de 0-4 er in lag. Uiteindelijk scoorde de Meern nog tegen uit een echte counter: 1-4. De Meern vierde het alsof ze een overwinning behaalden. De 1-5 was een befaamde Mexx-Tex combi uitgevoerd op 78 toeren snelheid. Hier bleef het bij, de koek was op en de wedstrijd werd professioneel en rustig uitgespeeld.

Eindelijk kon de verdiende schaal worden uitgereikt. Mooi was ook het gebaar van de opa van Dylan om een gedenkbeker voor iedere speler te regelen. Het was nog lang onrustig in de kleedkamer. Nu nog hopen dat de KNVB de JO15-1 een avontuur in de eerste klasse gunt. De jongens verdienen het zeker als kampioen zonder enig puntverlies.

2 REACTIES

Ruben van Rijn12 december 2017 om 9:10

(C)2017 Foto Ruben van Rijn

Waarom geen vermelding van de fotograaf ??

Ruben van Rijn12 december 2017 om 9:10

(C)2017 Foto Ruben van Rijn

Waarom geen vermelding van de fotograaf ??

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden