Maandag 23 juli 2018

SPORT Goud voor jonge Utrechtse klimmers

LEIDSCHE RIJN > De Utrechters Jasmijn van de Sande, Edith Savenije, Noor Witte, en Gijs Kieboom hebben afgelopen zaterdag 2 december ieder in hun eigen leeftijdscategorie het Nederlands jeugdkampioenschap leadklimmen gewonnen. Tijdens de zinderende finale van het NJK Lead dat de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) samen met klim- en bouldercentrum Neoliet organiseerde, lieten de klimmers de concurrentie ver achter zich.

Noor Witte werd 1e bij de meisjes D

Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, stonden de Nederlandse jeugdklimmers te trappelen hun klimtalenten te bewijzen in de gloednieuwe klimhal in Utrecht. Op het NJK Lead klommen alle deelnemers één route in de halve finale, waarop de klimmers zo hoog mogelijk moesten komen om een plek in de finale te bemachtigen. Ook hier klommen ze weer één route die ze binnen een bepaalde tijd moesten proberen te toppen.

In twaalf verschillende categorieën gingen 106 jongens en meisjes met leeftijdsgenoten de strijd aan om de Nederlandse titel. Jasmijn van de Sande (Utrecht), Edith Savenije (Bosch en Duin), Noor Witte (Houten), en Gijs Kieboom (Houten) kwamen in hun leeftijdscategorieën, meisjes A, meisjes C, meisjes D en jongens C als winnaars uit de bus.

Leadklimmen

Door de klimmers worden zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de jeugdklimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Over de NKBV

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het voorlichten van haar 62.000 leden, maar ook niet-leden, om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven, is een van de belangrijkste taken van de NKBV. Daarnaast is de NKBV als sportklimbond verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de klimsport in Nederland.

Over Neoliet

Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2017 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa. Iets om trots op te zijn!

Foto NKBV - Tim van der Linden

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden