Afbeelding
foto van SportUtrecht

Vleuten wandelt elke donderdag vanaf 12.30 uur

donderdag 2 november 2023 12:30 tot 13:30

Vanaf begin september is er een nieuwe wandelgroep in Vleuten-dorp: elke donderdag om 12.30 uur vanaf de Schakel in Vleuten. Dit is voor alle bewoners die graag willen bewegen en van een praatje houden. Wandel gezellig mee, zegt initiatiefneemster Corenne. Er was wel een gratis wandelgroepje, maar dat stopte in coronatijd, echt jammer. Corenne Boeve, beweegmakelaar van SportUtrecht voor Vleuten en De Meern, begon daarom deze nieuwe groep. Ook deze groep is gratis en voor iedereen die van wandelen houdt: Vleuten wandelt. Ze vertelt: “Ik bemiddel vanuit SportUtrecht mensen met een beweegvraag naar een passende beweegactiviteit. Ik miste een laagdrempelige wandelgroep in Vleuten-dorp. Er blijkt veel animo te zijn voor een wandelrondje van ongeveer drie kilometer vanaf de Schakel. Het is een klein uurtje in de benen met een praatje.” Mogelijk dat in de toekomst er twee groepen kunnen komen, een voor een kleine ronde en een voor een wat grotere. Nu eerst enthousiastelingen verzamelen en rond vertellen dan er weer een groep is gestart. 

De bedoeling is dat de groep zich straks vanzelf organiseert, zonder kartrekker. Maar straks kent iedereen de weg naar ‘rondje dierenweide’ of een andere route wat in een klein uur te lopen is. En dan kunnen de bewoners het zelf aan de gang houden. 

De groep vertrekt elke donderdag klokslag 12.30 uur vanaf het plein voor de Schakel. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos. “Hopelijk kunnen we zo met elkaar een mooie nieuwe wandeltraditie inzetten”, glimlacht Corenne. Heb je vragen of twijfels over hoe je in beweging kan komen of over Vleuten wandelt? Mail naar corenne.boeve@sportutrecht.nl of kijk op www.doemeeinutrecht.nl voor heel veel andere sport- en beweegactiviteiten. Ook voor als je graag een andere beweegactiviteit wilt starten met een groep maar nog onvoldoende mensen bij elkaar hebt of een locatie zoekt.