Maandag 23 juli 2018

SPORT Maak je clubgebouw geschikt voor buurtactiviteiten

UTRECHT > Eigenaren of huurders van onder meer sportkantines, zorginstellingen, scholen en scoutinggebouwen kunnen vanaf 2017 subsidie ontvangen om hun ruimte geschikt te maken voor buurtactiviteiten. De subsidie is bedoeld voor fysieke aanpassingen aan het gebouw om het geschikt en toegankelijker te maken, zoals het plaatsen van een extra wand of deur of het plaatsen van sloten op tussendeuren.

In sommige buurten is het aanbod van buurtcentra en andere welzijnsruimten te laag ten opzichte van de vraag, waardoor bewoners er niet terecht kunnen met hun activiteiten. Via deze subsidie stimuleert de gemeente dat er meer ruimte komt voor activiteiten en andere initiatieven in een buurt. De subsidieregeling geldt voor 2017, 2018 en 2019. Per jaar is €50.000 beschikbaar met een maximum van €10.000 per gebouw. Per jaar kan €2.500 aangevraagd worden. Meer informatie over de subsidie ‘aanpassing accommodaties voor bewonersactiviteiten’, hoe deze aangevraagd kan worden en welke buurten hiervoor in aanmerking komen, is hier te vinden.

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden om uw sportkantine in te zetten voor buurtactiviteiten kunt u contact opnemen met de VSU, via info@sportutrecht.nl of (030) 284 07 70.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden