Zondag 22 juli 2018

SPORT Crowdfundingcampagne voor DESTO Mascotte

VLEUTEN > Afgelopen week is er bij c.o.v. DESTO in Vleuten een crowdfundingcampagne gestart voor het ontwerpen en aanschaffen van een speciaal voor DESTO ontworpen mascotte.Vera van Zoest, initiatiefneemster en voetbalmoeder vertelt: “Als ik terugkijk op de laatste twee jaren van bijvoorbeeld ons meidentoernooi de DESTO DIVA’S CUP, hebben wij dit toernooi mede een succes kunnen maken door het inzetten van mascottes. Mooie mascottes hebben een ontzettende aantrekkingskracht op kinderen.Vaak willen zij op de foto met de mascotte, willen knuffelen of gewoon een “ high-five” geven. Daarnaast kan een mascotte teams aanmoedigen (van de teams in onze Championsleague tot aan ons “eerste” en bovenal ook ons G-team) bij wedstrijden en toernooien. Ook kan de mascotte ingezet worden op onze DESTO Speldag voor Gehandicapten, op voetbaldagen en bij de tennisafdeling”.

Een eigen mascotte verhoogt de herkenbaarheid en de uitstraling van de club en kan kinderen uit de omgeving aanmoedigen om ook te gaan sporten, het verbindt de sporters met elkaar.

Door middel van een “ storyboard” of vlogs en natuurlijk Social Media kunnen de avonturen en belevenissen van de mascotte gevolgd worden waardoor ie “ tot leven komt” en deel gaat uitmaken van de club.

“Zoals genoemd hebben wij de laatste twee jaar mascottes ingezet die niet van ons waren. In 2016 mochten wij de Junior Tigers van FC Utrecht lenen en vorig jaar hadden wij Kicky op bezoek, de mascotte van de WEURO, het Vrouwen EK’, aldus Vera van Zoest. “Maar waarom geen eigen, speciaal voor DESTO, ontworpen mascotte? Hoe te gek zou dat zijn om die te hebben? En zo ontstond bij Vera het idee om een eigen DESTO mascotte aan te schaffen. Het Bestuur van DESTO ondersteunt dit initiatief van harte en de leverancier is bezig met de eerste schetsontwerpen. Maar een professionele mascotte is duur en om de club hier niet mee te belasten is zij dus een crowdfunding project gestart afgelopen week online is gegaan.’

Wil jij deze actie steunen zodat Vera haar doel voor de mascotte voor DESTO kan bereiken? Meedoen kan al vanaf € 5,00 (meedoen kan heel makkelijk via de DONEER NU-KNOP op de campagnepagina https://voorjestadsie.nl/mascotte-desto )

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden