Zondag 22 juli 2018

SPORT Motorcoureur Jayant Chote neemt klasgenoten basisschool De Meander op race avontuur

DE MEERN > Vorig jaar is Jayant Chote nog Nederlands Kampioen geworden in de jongste klasse van wegracend Nederland. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten en alweer een druk race seizoen afgesloten. Begin dit jaar werd hij nog door Burgemeester Jan van Zanen gehuldigd met alle andere topsporters van Utrecht. Zo bekend als hij is in de racewereld in Nederland als in Italië zo onbekend is hij in Utrecht. Laat staan op de basisschool De Meander.

Begin dit schooljaar was het thema “Sport en Ontspanning” voor TopOndernemers op school. Er werd een bord gemaakt met alle sporten die beoefend worden door de kinderen. De school biedt onderwijs aan ruim 500 kinderen en telde een enorme lijst aan bezigheden en sporten.

Na twee weken merkt de mama van Jayant op dat “motorsport“ er niet bij stond. Heel verrassend terwijl deze school een heuse Nederlands Kampioen kent. Snel werd er een correctie aangebracht en deze onbekendheid werd als mogelijkheid gezien om deze sport wat meer bekendheid te geven. De wegrace sport groeit en de “kweek” is behoorlijke opmars aan het maken in Nederland. Helaas nog minder bekend in hartje Nederland, want er zijn geen kartbanen waarop geoefend kan worden en geen kinderen of ouders die bekend zijn met deze jeugdsport.

Reden voor Jayant om drie kinderen mee te nemen naar Nederlands grootste motoropleider “Race-Kids” voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Na een avontuurlijke zondag ochtend op de ANAC indoor kartbaan in Nijmegen waren niet alleen de kids enthousiast maar ook de ouders.

Nu de race-rookies van De Meander zelf konden proeven en voelen wat racen is op een motor, waren ze zeker trots op hun klasgenootje.

Hopelijk motiveert dit meerdere kinderen om eens een kijkje te nemen in de wereld van een mooi opkomend jeugdsport. En zelfs dat het bedrijven zou motiveren om te kijken naar hun belangen en mogelijkheden in combinatie met deze sport.

Seizoen 2018 gaat Jayant strijden in een hogere klasse in Nederland tegelijkertijd met het prestigieuze Italiaanse Kampioenschap. Daar wordt gestreden met de besten van Europa en zelfs groter…

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden