Zondag 22 juli 2018

SPORT Scholenschaak in Harmelen een groot succes

HARMELEN > Afgelopen woensdag werd voor de 29e keer het scholenschaak in Harmelen georganiseerd. Maar liefst 54 kinderen waren erop af gekomen. De organisatie lag dit jaar bij de ouders van de scholen. De schaakvereniging Har-Mon-ie, die alle vorige edities had verzorgd, ondersteunde nu met de technische begeleiding en het materiaal.

Na tientallen jaren gast te zijn geweest bij De Fontein, was het nu de beurt aan De Notenbalk. De nieuwe samenstelling zorgde voor een fantastische middag voor al die schaakliefhebbers. En het waren er veel. Ze speelden vijf partijen. Het maakte niet uit of je nu goed of minder goed was.

Er was één klassement voor de kinderen en één voor de Harmelense scholen. Voor de eerste drie kinderen was er een beker te verdienen, terwijl er voor alle deelnemers een aandenken was aan het scholenschaak. Na vijf ronden hadden we het voor elkaar en was de winnaar Jeroen van Rensen. Opvallend was het meedoen van veel kinderen uit groep vijf en zes en zelfs één uit groep vier. Dat ziet er voor het volgend jaar weer goed uit.

Maar welke school had er nu gewonnen? Dat werd bepaald door, uit de eindlijst, de vijf hoogst genoteerde deelnemers van elke school punten te geven van 20 tot en met 1. Opgeteld had De Notenbalk de meeste punten bij elkaar gespeeld en mocht de Wisselbeker een jaar meenemen. Tweede werd de Fontein, derde St.Bavo en vierde De Horizon.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden