Zondag 22 juli 2018

SPORT Voorzichtigheid troef in de top bij schakers TRIO

DE MEERN > In de top van het klassement was het in de 10e competitieronde voorzichtigheid troef gelet op de vele remises. Desondanks waren er mooie partijen te bewonderen. Maarten Remkes en Chris van Meer kwamen al snel remise overeen. Ernst Beekman kwam in de partij tegen Kees Mijderwijk door goed spel in het voordeel. Echter in een toren – loper eindspel lukte het Kees om dankzij goed opgestelde pionnen de remise over de streep te trekken. Koploper Edwin Weijers lukte het niet om Theo van der Poll te verslaan. In een eindspel met diverse varianten mogelijk werd tot remise besloten wat na analyse ook terecht bleek. Ron Woudsma kwam in zijn geliefde paard/loper eindspel maar Sebastiaan van Asselen kon voldoende pareren om remise te behalen.

Uiteraard zijn ook de volle punten behaald. Nadja van Egmond zette haar goede optreden door en versloeg John Schat op fraaie wijze. De mooiste overwinning van de avond kwam op naam van Dirk van de Geer. In een fraai eindspel had Hans van Dijk geen enkele kans en moest Dirk alle eer van de overwinning geven.

Overige uitslagen: Coen van Baren-Duco Douwstra 1-0, Jan Rozema-Maarten de Weerd ½ - ½ , Bert de Weerd – Pieter Popken 1-0, Hans Muller-Andre van Dijk ½ - ½.

Het 1e viertal speelde ook de eerste externe wedstrijd tegen Harmonie uit Harmelen, helaas leverde dat een 3-1 nederlaag op met remises van Kees Mijderwijk en Frank Kanne. Helaas verloren Sebastiaan van Asselen en Chris van Meer hun partij.

Voor de ranglijst en andere informatie zie onze website www.trioschaak.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden