Maandag 23 juli 2018

SPORT Nederlands klimkampioenschap zaterdag in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdagavond 18 november organiseert de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) het NK Lead 2017 in Utrecht. Elf dames en twaalf heren strijden om de Nederlandse titel in het Leadklimmen. Het belooft een spannende strijd te worden tussen oudgedienden en de steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers.

De onlangs geopende klim- en bouldercentrum Neoliet in Utrecht is het decor waar de 23 deelnemers richting de top te klimmen om de overwinning binnen te slepen. Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, waarop de klimsport voor het eerst onderdeel is, zijn ze tot de tanden gemotiveerd om zichzelf in de picture te klimmen.

De klimmers hebben 6 minuten om een zeer moeilijke route tot een hoogte van ongeveer 20 meter uit te klimmen. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat. Routebouwer Sam van den Vorstenbosch schroeft de grepen in de wand, die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft een spectaculair gezicht te worden.

Livestream

Voor het vierde jaar op rij wordt de ontknoping van de nationale klimcompetitie via livestream uitgezonden, zodat ook de thuisblijvers van het evenement, de sporters en de routes kunnen genieten!

Locatie

Neoliet Utrecht

Componistenlaan 6

3451 SX Utrecht

Over de NKBV

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het voorlichten van haar 61.000 leden, maar ook niet-leden, om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven, is een van de belangrijkste taken van de NKBV. Daarnaast is de NKBV als sportklimbond verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de klimsport in Nederland.

Over Neoliet Utrecht

Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2017 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa. Iets om trots op te zijn!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden