Maandag 23 juli 2018

SPORT Maximale winst voor Fiducia bij openingswedstrijd zaalseizoen

VLEUTEN > Het zaalseizoen is voor de korfballers van Fiducia uit Vleuten/De Meern goed begonnen. De ploegen van Verhoeven en Vos speelde in IJsselstein tegen de teams van het voor Fiducia bekende Fortissimo. De selectieteams van beide verenigingen komen dit zaalseizoen veel ploegen uit de regio tegen. Waarbij iedere wedstrijd een derby op zich zal zijn. Ruim 250 man publiek vulde de sporthal de Oever, waar speciaal een uitvak is gerealiseerd voor de bezoekende ploeg.

Voordat de twee vlaggenschepen konden aftrappen mochten de reserveteams het spits afbeiten in een wedstrijd vol met emotie. Beide ploegen speelde op het scherp van de snede en dat zorgde vooral in de beginfase een hoop vrije worpen en strafworpen op. Al snel nadat scheidrechter Van Zijl moest constateren dat een strakkere arbitrage noodzakelijk was om de wedstrijd onder controle te houden, begon de ploeg van Marleen Vos, met doorlopend scoren. De aanloop naar dit zaalseizoen presteerde Fiducia 2 buitengewoon goed en dat wordt naar een succesvolle oefenperiode voorgezet met een ruime overwinning op Fortissimo 2, 15-19. De periode tussen beide wedstijden bracht de rust terug in Sporthal de Oever. Een perfect fluitende Rutger Kuus leidde de wedstrijd tussen de eerste teams uitmuntend. Fiducia kwam al snel op voorsprong door een openingsdoelpunt van Judy Delfgou. De ploeg uit IJsselstein liet het kaas niet van de brood eten en bleef in het kielzog va de Utrechters mee scoren tot een stand van 5-5.

Vanaf dat moment was het aanvoerder Carlijn Vos (die, zoals ze zelf zegt, op afscheidstournee is) haar ploeg de 5-6 bezorgde en hierna eindelijk los kwam van Fortissimo. Fiducia scoorde via alle schrijven en spelers en ging met 6-12 en een goed gevoel de rust in. Direct na de rust scoorde Fortissimo 2x de ingebrachte Rody van Houten waarna Verhoeven besloot om de strategie van Fortissimo trainer Andre Arendse te blokkeren door mee te wisselen. Top-verdediger Chris van Leeuwen werd ingebracht om Fortissimo tot ontregelen. Met nog 10 minuten te gaan was de scoringsdrift van beide ploegen in een strategisch steekspel terechtgekomen. De Kam, Post, Vos en Voorend scoorde achter elkaar aan de kant van Fiducia en zorgde voor een stand van 11-23. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Carlijn Vos verliet het spel en Annelies Stob werd voor de 2e keer dit seizoen ingebracht.

Met 17-25 op het scorebord floot Kuus de wedstrijd af en vertrok Fiducia richting Vleuten de Meern met de maximale winst, 4 punten. Volgende week speelt Fiducia thuis in de Europalhal om15:15 uur en om 16:30 tegen de selectieteams van Viking uit Wijk bij Duurstede. Fortissimo speelt om 17:40 uur uit bij kampioenskandidaat Synergo in Sporthal de Dreef.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden