Maandag 23 juli 2018

SPORT Volop schaakplezier bij TRIO

DE MEERN > Onbetwiste koploper Edwin Weijers had tijdens de 9e competitieronde een mooie avond. Zelf behield hij zijn ongeslagen status door een gedegen overwinning op Jan van Oort en vervolgens zag hij zijn achtervolgers punten morsen.

Runner up Hans van Dijk kon zijn fraaie winstpartij in de externe competitie geen vervolg geven. In het eindspel moest hij het afleggen tegen Theo van der Poll die in een paard / loper eindspel over de sterkste zetten beschikte.

De mannen in vorm, Frank Kanne en Chris van Meer speelden tegen elkaar een fraaie partij die uiteindelijk Chris van Meer naar zich toe kon trekken en daardoor de 2e plaats in de competitie overnam van Hans van Dijk. Een andere titanenstrijd voltrok zich tussen Ron Woudsma en Hans Muller. Gewaagd aan elkaar hetgeen ook bleek op het bord maar helaas miste Hans een penning waardoor een stuk verloren ging en uiteindelijk de partij.

Het foutenfestival voltrok zich op het bord bij Natasja van Egmond en Bert de Weerd. Laatstgenoemde, voorzitter, en bekend om het grossieren van remises had de gedachte van het aanbod na wederzijdse fouten en gelijke stand in het hoofd. Op dat moment maakte Natasja, de afgelopen weken sterk spelend, een inschattingsfout waardoor Bert in plaats van het remiseaanbod toch het hele winstpunt binnen kon halen.

De langste partij van de avond eindigde tegen middernacht. Na bijna 4 uur spelen zagen Sebastiaan van Asselen en Andre van Dijk nog steeds geen winstkansen in een paard/loper eindspel en uiteindelijk tot remise besloten.

Overige uitslagen : George van Hutten – Dirk van de Geer 0-1, Coen van Baren-Pieter Popken 1-0, Maarten de Weerd-John Schat ½- ½ . Voor meer informatie zie ook www.trioschaak.nl

Zin in een potje schaak? Naast het clublokaal staan ook op de maandagavond schaakborden opgesteld in de barruimte van de Schalm. Aanschuiven kan altijd en de clubleden helpen u graag op weg!.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden