Zondag 22 juli 2018

SPORT Sander Looy pakt brons op 12e internationaal Flanders Judo Cup in Lommel

HARMELEN > De 16 jarige Sander Looy heeft afgelopen zaterdag de derde plek veroverd op het 12e Flanders Judo Cup in de in de gewichtsklasse -81 kg onder de 18 jaar.

Het judo toernooi, wat vol trots de slogan heeft “The Place to be for Champions “, deed ook zaterdag weer alle eer aan. Met een deelnemers veld van 800 judoka’s uit 20 landen, een prachtige sportambiance in de sportarena “de Soeverein” en een gedegen organisatie.

De uit Harmelen komende judoka heeft de lijn van de afgelopen periode goed doorgetrokken en judode zich knap in dit internationale gezelschap naar podium plaats. In de voorrondes waarbij een Brit en een Belg overduidelijk aan de kant werden gezet door eerste een Ippon en in de tweede partij 3 wazari’s, leverde dit rechtstreekse plaatsing op voor de Poule fase. Waarna de eerste twee partijen winnend werden afgesloten en de halve finale werd bereikt. Deze ging verloren tegen een andere Nederlandse opponent en bleef de strijd voor de derde en vierde plaats over. In deze zinderende wedstrijd die gelijk eindigde en zo met een Golden Score beslist moest worden, trok Sander uiteindelijk aan het langste eind door, ondanks de extra tijd, het tempo nog een keer te verhogen en knap een wazari te maken en hiermee de bronzen plak te veroverde.

De progressie die dit weekend op de mat te zien was, is een mooie bevestiging van de stap die Sander de afgelopen periode heeft gemaakt. Na enkel jaren met heel veel plezier getraind te hebben bij Top Judo Utrecht is hij nu gestart met een full time programma onder de 21 jaar en traint Sander viermaal in Rotterdam en tweemaal op het topsportcentrum Papendal.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden