Zondag 22 juli 2018

SPORT Fletiomare ontvangt hockeyjeugd en Oranjeteams

Foto’s Judith van Zweden

VLEUTEN > Behendig draait hockey-international Billy Bakker met de bal aan z’n stick om z’n as. Tussen z’n lange benen door proberen Daan van elf en Thijs van twaalf de bal te veroveren. Even later rennen ze er joelend met de buit vandoor. Hoe cool is het om met je idool te kunnen pielen op het brandnieuwe, zonovergoten waterveld van Fletiomare?

Afgelopen zaterdag was Fletiomare gastvereniging voor de Rabo Hockey Fandag. Liefst 750 jeugdige hockeyspelers uit het hele land kregen er training van de voltallige selecties van de Oranje dames- en herenhockeyteams plus hun coaches en trainers. De velden stonden vol met trainingsattributen en tijdens tientallen clinics kreeg de jeugd van de internationals van Oranje tal van tips & tricks. In het clubhuis waren persconferenties, waarbij de kinderen hun helden en heldinnen het hemd van het lijf mochten vragen. Herenbondscoach Max Caldas besprak met een clubje ouders de nieuwste inzichten in het spel.

Voorzitter Gert de Vries van Fletiomare stond glimmend van trots en plezier achter de bar broodjes te maken: “Moet je toch al die kinderen en hun idolen op ons gloednieuwe waterveld zien spelen. Prachtig toch om zoiets als club aan al die jongens en meisjes te kunnen bieden? Geweldig om dit met meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers van onze club mogelijk te maken.”

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden