Zondag 22 juli 2018

SPORT Europees Clubkampioenschap voor Romy Meekers met UGC De Pan (Golf)

LEIDSCHE RIJN > Afgelopen weekend is Romy Meekers uit Leidsche Rijn Europees clubkampioen geworden met UGC de Pan in Slowakije op Golfclub Welten.

De Pan was eerder dit jaar voor de 2e keer op rij Landskampioen geworden in de Hoofdklasse Golf en mocht met een afvaardiging proberen de Europese titel te pakken. UGC De Pan mag zich dus een jaar lang 'de beste club van Europa' noemen.

Romy Meekers en Zhen Bontan vertegenwoordigden de Pan en Nederland tijdens deze EK voor clubteams en wonnen glansrijk over 3 dagen met maar liefst een voorsprong van 12 slagen.

Romy Meekers was ook nog eens individueel de beste in het klassement met een prachtige slotronde van 66 (-6) wist ze haar totaal over 3 dagen op -4 te brengen en nam daarmee een voorsprong van 7 slagen op de nummer 2.

Het is een Nederlands Golfteam nog niet eerder gelukt om de Europese titel in de wacht te slepen zodat dit een unieke prestatie is. Temeer omdat het team tijdens een EK normaal uit 3 spelers kan bestaan waarbij na elke ronde de minste score mag wegvallen. De 2 dames van UGC de Pan moesten het door omstandigheden zonder een 3e speelster doen zodat de prestatie nog beter genoemd mag worden.

Een prachtige afsluiter van een toch al geweldig golfseizoen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden