Maandag 23 juli 2018

SPORT Paarden draven op de Maliebaan in hartje Utrecht

UTRECHT > Aankomende zaterdag 7 oktober organiseren studenten Diergeneeskunde een uniek evenement op de Maliebaan in hartje Utrecht. Tussen 12:00 en 18:00 uur strijden er 24 paarden met hun pikeurs op een kortebaan van 300 meter om een prestigieuze prijs.

In een spannende afvalrace strijden 24 pikeurs op sulky’s tegen elkaar over de 300 meter lange baan. De winnaar krijgt de prijs uitgereikt uit handen van burgemeester Jan van Zanen.

Veel te zien en te beleven

Naast de drafwedstrijden is er nog een aanvullend dagprogramma met interessante pauzeprogramma's zoals een roofvogelshow en een demonstratie van politiehonden.

Ook organiseren andere studieverenigingen van D.S.K. allerlei leuke activiteiten voor jong en oud op de braderie naast de baan. De faculteit Diergeneeskunde heeft een leuke én leerzame informatiemarkt opgesteld.

Er vallen ook mooie prijzen te winnen met de kleurplatenwedstrijd en bij de loterij, die gekoppeld is aan het goede doel Dutch Cell Dogs. Daarnaast kunt u nog een echt wedje leggen op de paarden bij het aanwezige wedkantoor.

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij de verschillende foodtrucks en tappunten.

De Maliebaandag wordt eens in de vijf jaar gehouden ter ere van het lustrum van de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.). Sinds 1982 wordt de verjaardag van deze studievereniging niet alleen door de studenten zelf gevierd, maar kan heel Utrecht mee genieten tijdens de Maliebaandag. Kortom: een originele dag uit voor het hele gezin en bovendien geheel gratis!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden