Afbeelding
Owner

Asfalt vernieuwen Rijksstraatweg in De Meern

Gemeente

DE MEERN > Van 19 juni tot en met 28 juni brengt gemeente Utrecht een nieuwe laag asfalt aan op een deel van de Rijksstraatweg. 

De Rijksstraatweg is toe aan onderhoud. We brengen daarom een nieuwe laag asfalt aan op de Rijksstraatweg vanaf de Europaweg tot aan het viaduct richting de Utrechtsestraatweg. De kruising met de Veldhuizerparallelweg nemen we ook mee. 

Planning 

De werkzaamheden starten op maandag 19 juni en zijn klaar op woensdag 28 juni. We werken in 2 fasen: Fase 1: 19 t/m 23 juni: Rijksstraatweg tussen de Europaweg en de Veldhuizerparallelweg Op maandag 19 en dinsdag 20 juni verwijderen we het oude asfalt (frezen). Dit kan geluid geven in de omgeving. De rest van de dagen brengen we het nieuwe asfalt aan. Fase 2: 26 t/m 28 juni: Kruising Rijksstraatweg – Veldhuizerparallelweg Op maandag 26 juni frezen we. Op 27 en 28 juni vervangen we het asfalt. Als het regent kunnen de werkzaamheden niet doorgaan en moeten we deze verplaatsen. In dat geval informeren we weggebruikers en omwonenden via tekstborden op de Veldhuizerweg en Rijksstraatweg en via utrecht.nl/vleutendemeern. 

Parkeren en bereikbaarheid 

Fase 1 Van 19 tot en met 23 juni is de Rijksstraatweg afgesloten voor alle verkeer, tussen de Europaweg en de Veldhuizerparallelweg. Het autoverkeer leiden we om via de Heldammersingel en Europaweg. Fietsers richting Utrechtsestraatweg via de Zandweg. Direct aanwonenden kunnen in fase 1 tijdelijk niet met de auto bij hun woning komen. We vragen u om uw auto ergens anders in de wijk te parkeren. Fase 2 De kruising Rijksstraatweg-Veldhuizerparallelweg is afgesloten van 26 t/m 28 juni. Het autoverkeer richting Utrechtsestraatweg leiden we om via de N419-Adriaan van Beusechemweg. Fietsers leiden we om via de Zandweg Openbaar vervoer Op maandag 26 tot en met woensdag 28 juni rijdt Lijn 102 (Syntus/Keolis Utrecht) een omleiding. Tijdens fase 2 vervallen de volgende haltes: • De Meern, Alpha Omega • Harmelen, Heldam • Harmelen, Utrechtsestraatweg 16 Meer info op reizen.keolis.nl. 

 Vooral het verwijderen van het asfalt kan geluid geven in de omgeving. Ook kunt u geluid horen van de andere werkzaamheden. We werken altijd binnen de geldende geluidsnormen. De werktijden zijn tussen 07:00 tot 19:00. Huisafval Bewoners van Rijksstraatweg 131 t/m 142 ontvangen nog een flyer met informatie over wanneer zij hun afval kunnen aanbieden tijdens de werkzaamheden.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws