Maandag 23 juli 2018

SPORT Lancering website Uniek Sporten in Utrecht-West voor Sporten en bewegen met een handicap

MAARSSEN > Op donderdag 5 oktober is op het gemeentehuis in Maarssen de website www.unieksporten.nl gelanceerd voor het samenwerkingsverband aangepast sporten Utrecht-West. Met de lancering sluiten de drie gemeenten De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht aan op dit landelijke platform .

Programma

Op het gemeentehuis trapte donderdagochtend 5 oktober Elzemieke van Empel, projectmedewerker aangepast sporten, de lancering af. Arjo Wijnhorst (programmamedewerker Uniek Sporten) en Sandra van Wijhe-Faase (regioconsulent Team Sporservice provincie Utrecht) lichten de samenwerking toe, waarna vertegenwoordigers van de drie gemeenten een gezamenlijk startschot gaven. Overige sprekers waren Tim de Vries en MTC Mijdrecht.

Tim de Vries

Ten gevolge van een trampoline- ongeval in mei 1997 verloor Tim zijn linker onderbeen en knie. Na een intensieve revalidatie periode zocht hij een competitieve sport en kwam uiteindelijk bij handbiken uit. In april 2011 werd hij uitgezonden naar zijn eerste Worldcup. In 2016 deed hij mee met de Paralympische Spelen en werd hij 4e op de tijdrit en 9e op de wegwedstrijd. Tim vertelt over zijn ervaringen en begeleidt de aanwezigen tijdens het handbiken.

Regioconsulent

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Op het platform vind je wat de mogelijkheden zijn en waar je kunt sporten. Ook vind je hier de contactgegevens van de consulent die je kan ondersteunen met sportadvies en je op weg kan helpen met financiële vragen, hulpmiddelen of het zoeken van een sportmaatje. Team Sportservice provincie Utrecht verzorgt voor de drie gemeenten dit regioconsulentschap.

Meer informatie

Voor meer informatie over aangepast sporten in het algemeen kan contact worden opgenomen met Sandra van Wijhe-Faase via e-mail: sandra.van.wijhe@sportserviceprovincieutrecht.nl of telefoon: 030 – 209 99 98.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden