Zondag 22 juli 2018

SPORT Feestelijke opening nieuwe clubhuis SCH’44

HARMELEN > Het aantal leden van voetbalclub SCH’44 in Harmelen is de laatste jaren flink gegroeid en telt nu bijna 1.000 leden. Het clubhuis is in 1969 gebouwd toen de club nog maar 200 leden groot was. Vanwege deze groei en gedateerde voorzieningen was aanpassing van het clubgebouw noodzakelijk. Bestuurslid Ron Stomp: “Eind 2016 heeft het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering aangegeven dat we graag het clubhuis wilde vernieuwen. Er hing altijd een muffe geur in de kleedkamers, toiletten en de ruimtes voor de bar en keuken, tevens waren materiaalopslag en secretariaat gewoon te klein. We hebben goed nagedacht over een nieuwe opzet en hebben een schets gemaakt van een uitbouw van ca. 100 m2 met een compleet nieuwe indeling. Vervolgens hebben we de plannen gemotiveerd aan de verantwoordelijke personen binnen de Gemeente Woerden die daarop positief reageerden. Begin van dit jaar kregen we vergunning om te bouwen”. Het bestuur is vervolgens om tafel gegaan met betrokken aannemers en sponsoren van de club om de plannen te bespreken en een kostenbegroting te maken. Stomp: “Voor een groot deel van de financiering hebben we 44 certificaten van € 2.500,- uitgegeven onder de leden. Die waren binnen een week vergeven en direct na de competitie en enkele aansluitende evenementen konden we met slopen beginnen. Zondag 1 speelde nog voor promotie in de na-competitie dus werd dat pas in juni. Gelukkig startte de competitie dit seizoen later, dus hadden we precies 4 maanden de tijd om alle werkzaamheden uit te voeren. Een bijna onmogelijke taak als je beseft dat op enig moment alleen de buitenmuren nog stonden”.

Met ‘de bouwploeg’ zoals Stomp het noemt, werd avond aan avond en in de weekenden het clubhuis leeggemaakt en de kleedkamers gerenoveerd. Ondertussen werd door enkele aannemers de vleugel aangebouwd. Samen met ervaren aannemer Leo Bart werd een strakke planning gemaakt met als doel het clubhuis te kunnen openen tijdens de eerste competitiewedstrijd thuis van het vlaggenschip. Leo Bart: “Als je eenmaal bezig gaat, komt er natuurlijk steeds meer bij. De riolering bleek nog slechter dan gedacht en moest compleet vernieuwd worden. Ook de dakconstructie moest aangepast worden. Het was lastig om goede vakmensen te vinden in de zomervakantie vanwege de bouwvak en drukte in een herstellende markt”.

“Maar gelukkig konden we bouwen op een hechte groep vrijwilligers” vult Stomp aan.

“Terwijl je van bepaalde clubmensen had verwacht om te komen helpen bleef dat uit en kwam hulp soms uit onverwachte hoek. Deze mensen hebben ongelooflijk hard gewerkt. Alle vrije uren waren ze er. Echt geweldig!”

Deze week wordt er nog tot in de late uurtjes gewerkt aan de laatste loodjes en dan is het zondag eindelijk zover. Op zaterdag wordt er alvast proefgedraaid in het nieuwe clubhuis met alle nieuwe apparatuur. Zondag 1 oktober speelt het tweede van SCH’44 om 11.30 uur thuis tegen Zwaluwen Utrecht 2 en om 14.00 uur begint de wedstrijd van SCH’44 1 tegen VVIJ 1. Direct na de wedstrijd wordt het nieuwe clubhuis officieel geopend door wethouder Stolk en SCH’44 erelid Theo van Dam. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje en om de teams van SCH’44 aan te moedigen die beiden voortvarend aan de competitie zijn begonnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden