Maandag 23 juli 2018

SPORT Fiducia 1 wint van stadsgenoot HKC

VLEUTEN > Na de ruime overwinning van vorige week op Fortissimo, de ruime verliespartij van HKC vorige week en het wisselvallige weer, betrad het vlaggenschip van Fiducia afgelopen zaterdag het veld van de Hoogravense Korfbal Club in Utrecht.

HKC speelde jarenlang bovenin in de 1e klasse maar heeft het de afgelopen seizoen lastig. De veranderende samenstelling van de wijk Hoograven heeft de Utrechtse club doen samenwerken met Hebbes (studentenkorfbal).

Dit seizoen heeft Jan Steffens het stokje overnomen en dat is geen onbekende voor Fiducia trainer Marc Verhoeven. Die twee seizoenen geleden de kampioenswedstrijd tegen diezelfde Steffens dik won en promoveerde naar de eerste klasse.

De Utrechtse stadsgenoten van Fiducia, HKC waren niet bestand tegen de klasse van de Vleutense dames. Een valse start (3-2 achterstand) werd snel rechtgezet door zeven achtereenvolgende damesdoelpunten die een ruime 3-9 voorsprong opleverde. Na nog enkele succesvolle aanvallen werd er gerust met een stand van 3-12.

In de tweede helft was de spanning van de wedstrijd af en was er op de bijna succesvolle tip-in van Judy en de prachtige onehander van Anouk na helaas weinig spannends te aanschouwen voor de meegereisde trouwe supporters van Fiducia. Eindstand: 11-21

Komende zaterdag treedt de Fiduciaselectie aan tegen promovendus Reeuwijk. Op de website van Reeuwijk kunnen we al lezen dat zowel Fiducia 1 als Fiducia 2 tot titelkandidaat gebombardeerd zijn. De angst zit er in ieder geval goed in bij Reeuwijk. En dat is direct een mooi uitgangspunt voor Fiducia dat sinds de ingebruikname van het nieuwe sportcomplex veel extra bezoekers verwelkomt bij de thuiswedstrijden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden