Zondag 22 juli 2018

SPORT Junior Richard van Bemmel verpulvert persoonlijk record in Burgum

UTRECHT > Door de afgelaste wedstrijd van woensdag (30/8) in Polsbroekerdam stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de Pollepleats Nationale Competitie op het programma. De beste 48 deelnemers van het Friese competitieklassement en het De Samenwerking-klassement stonden verdeeld over 5 categorieën op de schansen van Burgum.

De grootste verassing van de dag was junior Richard van Bemmel (Utrecht). In zijn allereerste sprong zette hij direct de wedstrijd op scherp. Hij sprong dik een meter bovenop zijn oude persoonlijk record en landde op 19.65m in het zandbed. Lang zag het ernaar uit dat dit hem de winst zou opleveren, waar vele concurrenten zich stuk leken te springen op deze afstand. De Fries Jan Teade Nauta (IJlst) kwam met 19.00m in eerste instantie nog het dichtst in de buurt na 3 rondes, maar in zijn 4e sprong wist Nauta met ook een nieuw persoonlijk record van 19.87m toch nog verder te komen. Rutger Piersma (Molkwerum) werd met 18.56m derde.

Bij de senioren werden de prijzen verdeeld door de Friezen. Hannes Scherjon (Noardburgum) pakte vanuit de eerste seniorengroep de leiding met een afstand van 20.28m. Thewis Hobma (Harlingen) kwam daar dichtbij in de buurt met 20.17m. Maar uiteindelijk ging de winst naar Nard Brandsma (Workum), die na 3 mislukte sprongen toch nog tot 20.90m kwam. De eerste Hollandse senior was terug te vinden op de 5e plaats, Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam tot 19.85m. Jaco de Groot (Woerden) stelde teleur met een 7e plaats.

Bij de dames was er wél Hollands succes. Wendy Helmes (IJsselstein) werd eerste met 16.09m. Gevolgd door Dymphie van Rooijen (Harmelen) die met 15.83m nog dichtbij kwam. De dames waren beduidend beter dan de concurrentie. Marrit v/d Wal (It Heidenskip) was de eerste die hen volgde en completeerde het podium met 14.89m.

Bij de jongens werd Wietse Nauta (IJlst) eerste met 17.17m. Linschotenaren Corne de Regt en Jelle Timmerman werden respectievelijk 3e en 4e. Nederlands Kampioen Reinier Overbeek liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan en laat het aankomen op de laatste 2 wedstrijden. Bij de meisjes had Sigrid Bokma aan 13.71m genoeg voor de winst, nipt gevolgd door Iris Mulder (Vlist) met 13.62m.

Woensdag gaan de springers weer de strijd met elkaar aan in het Friese IJlst (18.00 uur). De finale van de Pollepleats Nationale Competitie is zaterdag in Vlist (14.30 uur). Voor het eindklassement worden de beste 2 afstanden over de 3 gesprongen wedstrijden opgeteld.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden