Zondag 22 juli 2018

SPORT Paul Gerritsen winnaar bandstootcompetitie 2017 Biljartvereniging De Meern

DE MEERN > De afgelopen drie maanden werd bij Biljartvereniging De Meern wederom een zomercompetitie bandstoten gespeeld. De spanning bleef erin tot en met de laatste wedstrijd, want er waren nog vier kandidaten voor de eerste drie plaatsen.

De op de derde plaats staande Ben Zomer verloor zijn laatste partij van Martin den Hartog en Frans van Lent won zijn partij tegen Joop van Breukelen. Frans van Lent moest zijn laatste partij tegen Bas van Sonsbeek echter winnen om op de derde plaats te kunnen eindigen en Bas moest, als kampioen van 2016, winnen om nog een kans te maken om zijn titel te prolongeren.

De laatste twee partijen werden voor de spanning gelijktijdig gespeeld. Frans van Lent won in een hoogstaande partij van Bas van Sonsbeek, waardoor Paul Gerritsen door een zege op Jaap de Koff zijn voorsprong van één punt naar drie punten kon uitbreiden en werd daarmee de terechte winnaar met 27 punten uit 17 wedstrijden. Bas van Sonsbeek werd met 24 punten tweede en Frans van Lent eindigde met 22 punten, door een hoger moyenne dan Ben Zomer, als derde.

John Bulthuis behaalde met 1,43 het hoogste moyenne, terwijl John Sweerman met 12 caramboles de hoogste serie voor zich opeiste. Frans van Lent kwam met precies 3,00 tot het hoogste partijgemiddelde in deze bandstootcompetitie.

Het was een prima voorbereiding op de wintercompetitie libre, welke inmiddels gestart is.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden