Zondag 22 juli 2018

SPORT Mahjong als gezelschapsspel

UTRECHT > Voor velen zit de vakantie er op, de scholen zijn begonnen, het “gewone leven” gaat weer van start en komen de vrije uurtjes er ook weer aan.

Hóe we onze avonden gaan invullen, daar heeft een ieder zijn eigen idee over. Het zijn moderne tijden, de elektronica, in welke vorm dan ook wint steeds meer terrein maar of het er gezelliger op wordt?

Wat wel héél gezellig is, is u aan te sluiten bij onze mahjongclub “Hoeksteen van Utrecht.”

Hóe leuk is het om oude tijden te laten herleven en weer met elkaar een gezelschapsspel te doen, hóe leuk is het om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan en dit boeiende spel te leren spelen?

Sommigen kennen de digitale variant van dit spel waarbij men 2 stenen weg tikt maar dit lijkt absoluut niet op het gezelschapsspel, tja de stenen met de tekens zijn wellicht herkenbaar maar meer overeenkomsten zijn er niet. Het spel lijkt misschien moeilijk door deze tekens, maar niets is minder waar. Combinaties maken, daar draait het om, we beginnen natuurlijk met de basisregels en deze zijn snel te leren.

Onze club bestaat nu 9 jaar en heeft zeer enthousiaste spelers, als men eenmaal “gepakt” wordt door dit spel met zijn 1001 mogelijkheden, dan ligt verveling niet meer op de loer. De gezelligheid, het sociale karakter van het samenzijn en de gezonde spanning van het spel, dit zijn de ingrediënten van onze mahjongavonden.

Wees welkom vanaf 5 september om kennis te maken met het spel en 2 avonden gratis en geheel vrijblijvend uitleg te krijgen, we spelen wekelijks op dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.15 uur in Denksportcentrum Den Hommel, Kennedylaan 9 ( Oog in Al) te Utrecht Voor meer info zie onze website www.mahjongclubutrecht.nl of E.J.v.d. Kleij. 030-2342994 en W.de Bruijn mob.06-27377881.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden