met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af.
met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af. Present Woerden

Stichting Present Woerden bestaat 15 jaar

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Op 19 maart 2023 bestond stichting Present Woerden precies 15 jaar. Dat werd vrijdag 17 maart bij Heerlijk Houtdijk gevierd samen met betrokken maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, gemeente, hulpverleners en partners.

Er was er genoeg tijd om met elkaar bij te praten over de afgelopen 15 jaar. Maar er werd vooral ook vooruitgekeken. De burgemeester refereerde aan Present als een organisatie die er echt toe doet in de Woerdense samenleving, en belangrijke partner voor de sociale cohesie in Woerden. Door Saar Spanjaard, directeur-bestuur bij Cazas Wonen werd een mooi persoonlijk verhaal verteld over wederkerigheid, over zien en gezien worden en wat dat met mensen doet.

Iedereen maakte zijn eigen hoedje van papier waarmee we het spel petje op, petje af speelden. Veel mensen kenden Present behoorlijk goed dus het was tot het einde spannend wie er met de prijs vandoor zou gaan.

Per tafel werd er vervolgens nog nagedacht over de toekomst van Present Woerden. Hoe zouden de activiteiten van Present er over 15 jaar uitzien? Wat zou er dan in de krant staan over Present? Wie zijn erbij betrokken?

Het team en bestuur van Present Woerden zijn blij met het enthousiasme rondom het jubileum.

Op naar 25 jaar Present Woerden!

Present Woerden

Bij Present Woerden geloven we dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar in Woerden versterkt. Present Woerden zet daarom groepen vrijwilligers in bij hulpvragen voor mensen die het zelf niet meer voor elkaar krijgen. Present werkt aanbodgericht met groepen mensen waarbij de kennis en kunde van deze deelnemers het vetrekpunt zijn. Dit aanbod koppelen we aan de hulpvraag van mensen die dit goed kunnen gebruiken in Woerden. Op die manier zorgen we voor een mooie dag die aansluit bij de vrijwilligers. De hulpvragen kunnen alleen door maatschappelijke organisaties aangemeld worden. Zo komt de hulp terecht bij de mensen die het écht nodig hebben. Door de koppeling tussen aanbod en hulpvraag ontstaat een project met een waardevolle ontmoeting tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws