Donderdag 19 juli 2018

SPORT Kom schaken bij Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Het nieuwe seizoen van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn begint op woensdag 30 augustus en op vrijdag 1 september.

Op woensdag schaken we in basisschool De Meander in De Meern, We beginnen dan om 17 uur. Op vrijdag schaken we vanaf 18.45 uur in het Leidsche Rijn College.

Alle kinderen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn welkom. Kom gerust een of twee keer kijken voordat je besluit om lid te worden.

Nieuwe beginnersgroepen 6-7 jaar

Met schaken kun je al heel jong beginnen. Op diverse scholen en bij ons op de club leren kinderen al schaken als ze 6 of 7 jaar oud zijn. Soms doen kinderen mee als ze pas 5 jaar zijn.

En denk nu niet dat je daarvoor heel slim moet zijn. Voor kinderen die in de normale lessen op school niet worden uitgedaagd, biedt schaken inderdaad een extra uitdaging. Maar ook andere kinderen, die het leuk vinden om puzzels op te lossen en spelletjes te doen, beleven veel plezier aan het schaken.

Toch schaken blijft een moeilijk spel. Daarom hebben we aangepaste lessen en oefeningen voor deze jonge kinderen. En ook diverse trainers die heel goed weten hoe ze met jonge kinderen om moeten gaan.

Wil je komen kijken?

Stuur dan een mail naar info@magnusleidscherijn.nl of kom gewoon langs. Meer informatie vind je op onze website www.magnusleidscherijn.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden