Zondag 22 juli 2018

SPORT Interessant Bowls festijn te zien in Sportcentrum Oudenrijn

DE MEERN > In het weekend van 26 en 27 augustus wordt weer het open bowls toernooi gespeeld in het Sportcentrum Oudenrijn aan de Europaweg 48 in Vleuten/de Meern.

Dit jaarlijks bowlsfestijn wordt georganiseerd door Bowls Club Oudenrijn en mede mogelijk gemaakt door Sportcentrum Oudenrijn. Aan dit toernooi doen op beide dagen twaalf teams uit het hele land mee. Er komen dan een kleine honderd bowlsspelers naar het Oudenrijn Bowls Open. Alle spelvormen die bowls kent zullen in dat weekend worden gespeeld en dat maakt dit toernooi zo interessant en uniek.

Het bowlsspel is de gehele dag vanaf de tribunes te volgen, de toegang is gratis. Het is echt de moeite waard om eens te kijken naar deze, nog voor velen, onbekende sport.

Bowls goed voor lichaamsbeweging, ontspanning en sociale contacten.

Bowls is een van oorsprong Engelse sport, de bowl wordt niet geworpen maar gerold over een een mat van 30 meter lang en 4 meter breed. Bij bowls moet de bowl zo dicht mogelijk bij het doelballetje (de jack) komen, de puntentelling is de zelfde als bij jeu de boules. Bowls vraagt weinig fysieke kracht, wel coördinatie, concentratie en tactiek. Het spel is snel te leren en blijft altijd boeien. Het bowlsspel is een activiteit voor zowel dames als heren, speciaal voor 50-plussers, die actief bezig willen zijn.

In het sportcentrum wordt gebowld op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op dinsdag van 12 uur tot 15 uur. Kom gerust eens kijken. U kunt bij deze vereniging kennis maken met deze sport, door het zelf eens te doen middels vier gratis lessen zonder verplichtingen.

Meer informatie vindt u op de website van BCO www.bowlscluboudenrijn.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden